23948sdkhjf

Habitat till Pub

Uppdaterad 14.25. I augusti gör engelska inredningskedjan Habitat sin Sverigepremiär – på Pub i Stockholm. – Nu tar vi det steg vi väntat på och för att bli Stockholms starkaste destination för heminredning, säger varuhuschef René Stephansen.
Habitatbutiken kommer att ligga på varuhusets plan 2 och uppta 800 kvadratmeter.

– Det blir en fullfjädrad flaggskeppsbutik, säger René Stephansen . som sedan han tillträdde som chef för varuhuset för fyra år sedan arbetar på att varuhuset ska bli en destination för inredning och design.

För tre år sedan flyttade svenska inredningsbutiken Room in i Pubvaruhuset.

– Habitat kompletterar fint Rooms utbud och riktar sig speciellt till vår kärnkund, citykvinnan, säger René Stephansen och tillägger:

– Därmed börjar vi också fylla på med fler hyresgäster i varuhuset, något som i sig är tilldragande för kunderna, både turister och stockholmare.

Habitat drivs av Per Krook och företaget Urbanus. De är Habitats masterfranchisetagare för Sverige, tillika ägarna bakom Room.
- Vår erfarenhet av att arbeta med Habitats produkter inom ramen för Room bidrog förstås till att vi fick förtroende att driva Habitat i
Sverige, säger Per Krook.

Han bekräftar att fler svenska Habitatbutiker är planerade framöver, men vill inte precisera närmare. I juni öppnar Urbanus ytterligare en butik på Pub, också den en flaggskeppsbutik, för Orrefors Kosta Boda.
- Just nu saknar Stockholm en butik med seriös inriktning på konstglas sedan Orrefors Kosta Boda stängt sin egen butik på Birger Jarlsgatan, säger Per Krook.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093