23948sdkhjf

Royaldesign bildar ny butikskedja

Näthandlaren Royaldesign tar nu klivet in i den fysiska butiksvärlden och skapar en butikskedja. Sju nya butiker öppnar i nästa vecka runt om i Sverige.
Royal design, som startade e-handel redan 1999 med glas-, porslins- och inredningsvaror, har hittills haft en fysisk butik, i Sturegallerian i Stockholm. Men i fredag nästa vecka växer butiksbeståndet betydligt, när sju butiker öppnar med Royal design-skylten ovanför entrén runt om i landet.

Det är fyra av Cerveras franschisebutiker i Karlstad, Visby, Landskrona och Kristianstad som ansluter sig till Royaldesign-konceptet. Dessutom två fristående glas- och porslinsbutiker, Hasselgrens i Lund och Josephssons glas & porslin i Göteborg. I Lidingö öppnas en helt ny butik.
Dessutom ser man möjlighet att ta över fler franchisetagare, bland annat från Cervera.

Över tio nya butiker

– Vi räknar med att öppna ytterligare 10-15 nya butiker redan 2014, säger Hans Bengtsson , vd på Royal design group.
Hans Bengtsson är den som tillsammans med Andreas Ekberg startade Royal design och hittills har drivit e-handeln och butiken i Sturegallerian.

För ett år sedan kom riskkapitalbolaget E-equtiy in som delägare, även riskkapitalbolaget Verdane har skjutit in pengar i rörelsen. Företaget har 50 anställda och beräknar omsätta 250 miljoner kronor innevarande räkenskapsår.

Fysisk butik + näthandel

E-handelns sortiment har ett utbud på drygt 60 000 produkter från mer än 140 varumärken.

– Det känns otroligt kul att kunna ge våra kunder det bästa av två världar, möjligheten att känna och se produkterna i verkligheten, hög personlig service, rätt pris, tillsammans med ett nästan
obegränsat utbud samt valfrihet för kunden gällande leverans av våra produkter oavsett om de köper online eller i våra butiker, säger Hans Bengtsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095