23948sdkhjf

Unik handel lyfts i Sundsvall

Nyligen genomfördes den första ”Unika butiker-dagen” i Sundsvall och Timrå. För flertalet av de cirka 40 butiker som ingår i nätverket blev det en stor succé.
Nätverket Unika butiker består av små och privatägda lokala butiker i Sundsvall och Timrå som erbjuder något hållbart i sortimentet eller sättet att arbeta. Butikerna får alltså inte ingå i någon kedja eller franchiseföretag och gemensamt är också att sortimentet i någon form är unikt och inte går att hitta någon annanstans i regionen.

Konceptet är inspirerat av Shop small, ett begrepp från USA som kom till för att uppmuntra människor att handla i de små butikerna.

Unika butiker stöttas av Näringslivsbolaget och Stenstan Sundsvall och finansieras av SAMT-projektet, Samarbete för tillväxt i Sundsvall och Timrå. Nätverket har gemensam facebooksida och har tagit fram en egen grafisk profil.

– Det här känns som ett viktigt projekt för handeln i hela regionen, och jag är övertygad om att det kommer att ge en positiv inverkan på många lokala handlares intäkter, säger Anita Öberg , vd på Näringslivsbolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063