23948sdkhjf

Svenska storbanker lanserar digitala plånböcker

Nordea, SEB och Swedbank, kommer att lansera digitala plånböcker baserade på Mastercards digitala plattform Masterpass under 2014. Det kommer att ge bankkunderna möjlighet att e-handla från vilken uppkopplad enhet som helst.
Med de digitala plånböckerna, baserade på Masterpass, kan konsumenter handla på nätet från till exempel persondatorer, surfplattor eller smarta mobiltelefoner, oavsett operativsystem. Användare kan lagra alla sina Mastercard-kort men även bank- kredit- och förbetalda kort från andra kortvarumärken samt önskade leveransadresser i sin digitala plånbok. Vid köpet kan man sedan välja vilket kort och leveransadress som ska användas.

– Vi är väldigt stolta över att meddela att Nordea, SEB och Swedbank kommer lansera digitala plånböcker baserade på MasterCards digitala plattform Masterpass. Tack vare samarbetet med dessa banker kommer en säker, smidig och smart digital plånbok, som kan användas i hela världen och i vilken man kan lagra kort från alla kortvarumärken, att bli tillgänglig för miljoner svenska konsumenter, säger Mats Taraldsson , affärsutvecklingschef MasterCard Norden och Baltikum i ett pressmeddelande.

Mastercard skriver att Masterpass gör betalprocessen enklare hos de e- och m-handlare som har en “Buy with MasterPass”- knapp, eftersom Masterpass automatiskt fyller i namn, adress- och kortinformation vid varje enskilt köp. I Sverige kommer användare att kunna öppna sin digitala plånbok och godkänna köp med hjälp av mobilt bank-id.

Även betaltjänstleverantören Paynova, kommer att tillhandahålla “Buy with MasterPass”-knappen, vilket gör att alla e- och m-handlare som är anslutna till Paynova enkelt kan erbjuda MasterPass-knappen på sina webbsidor.
Mastercard skriver också att 38 procent av alla påbörjade köp på nätet i dag avbryts på grund av krångliga check-out processer eller att ett önskat betalsätt saknas och att en majoritet vill betala med kort i mobilen, men att de inte vill registrera kortnummer vid varje köp. Uppgifterna kommer från DIBS e-handelsundersökning 2013.

Lösningen kommer till en början finnas tillgänglig för internetshopping.
I en intervju i Dagens Handel 42/43/2013 berättade Mats Taraldsson att Masterpass i nästa steg kommer att kunna användas i fysisk handel tillsammans med QR-koder och NFC.
Det ska fungera därför att Masterpasslösningen bygger på samma acceptansinfrastruktur som de vanliga kortlösningarna. Det finns ett mobilt bank-id integrerat i lösningen. Det betyder att kunden inte behöver en speciell dosa eller kod för att verifiera att det är rätt person som utför betalningen.

Masterpass finns idag tillgänglig för konsumenter i Australien, Kanada, USA och Storbritannien. Masterpass expanderar och kommer att finnas tillgänglig för både handlare och utgivande partners i Belgien, Brasilien, Frankrike, Israel, Italien, Kina, Nederländerrna, Singapore och Spanien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081