23948sdkhjf

Unika butiker stärker upp

Nätverket för fristående butiker, Unika butiker, stärker sin organisation med en hotellkung och en näringslivschef.
"Hotellkungen" Stefan Karlsson och näringslivchef Anita Öberg går in i styrelsen för nätverket. Stefan Karlsson som ordförande och Anita Öberg som ledamot.
I flera år drev Stefan Karlsson Sveriges mest lönsamma hotell och i dagarna köpte han och hans Lappland holding Hotell Hallstaberget i Sollefteå. Anita Öberg är tidigare flygplatschef, chef för Sveriges största kasino och nu vd på Näringslivsbolaget i Sundsvall.
– Jag tror på konceptet Unika butiker. Här får alla Sveriges fristående och privatägda butiker möjligheten till en unik marknadsplats. Att gemensamt skapa kundflöden och mervärden för kunden samt en enorm möjlighet att växa, säger Stefan Karlsson.

Ett alternativ för de mindre
Det är tufft att som liten, fristående butik märkas i den hårda konkurrensen av stora kedjor och e-handel. Unika butiker vill här ge ett alternativ och säger att man gör en skillnad: med nätverkets hjälp hittar fler kunder hittar till butikerna och lönsamheten ökar.
– Att handla lokalt och hållbart är något som verkligen efterfrågas och ligger i tiden. De unika butikerna har ett hållbart tänk i sitt sätt att arbeta och de har ett sortiment du inte hittar någon annanstans i den region butiken ligger i. När du handlar i dessa butiker handlar du lokalt, hållbart och utvalt, säger Anita Öberg .

Sundsvallsinitiativ
Nätverket Unika butiker startades på initiativ av några butiksägare i Sundsvall och Timrå hösten 2013 i syfte att öka synligheten, lönsamheten och konkurrenskraften för fristående privatägda butiker. Våren 2014 öppnade nätverket upp för andra städer att ansluta sig.
På kort tid har 22 ytterligare städer anslutit sig. Nya städer hör kontinuerligt av sig och visar intresse för konceptet. Målet är att få med hela Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064