23948sdkhjf

Adlibris öppnar butik

Nätbokhandeln Adlibris öppnar en fysisk butik "någonstans i centrala Stockholm, i god tid före julhandeln". Ny personal rekryteras, så planen förefaller vara långsiktig.
Under hösten öppnar nät-bokhandeln Adlibris en fysisk butik i centrala Stockholm, skriver Svensk Bokhandel.
Motivet för att öppna en fysisk butik sägs vara att skapa en mötesplats mellan Adlibris och företagets nätkunder. Butiken kommer också att kunna användas som utlämningsställe för nätorder.

– Det här är något 
vi kollat på under hela året. Det är en stor satsning för oss och vi
 ser långsiktigt på det,
 säger Johan Kleberg, vd för Adlibris till tidningen.

En möjlig lokal kan vara Bokskottens lokal på Mäster Samuelsgatan, mittemot Akademibokhandelns flaggskepp, som snart blir ledig.

Johan Kleberg vill dock inte kommentera var butiken ska ligga än, men talar om att det ska vara en central plats i Stockholm och den ska öppna "i god tid före julhandeln".

Han erkänner att erfarenheten inom butikshandel är mycket begränsad inom företaget, men att han ser detta som något positivt - Adlibris vill inte öppna en traditionell bokhandel.

Han framhåller också att den fysiska butiken kommer att ha begränsad betydelse som intäktsgenerator utan att den mer ska vara en plattform för att leverera kundnytta.

.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062