23948sdkhjf

Mio öppnar nytt i Falkenberg

I början på nästa år öppnar Mio butik i Falkenberg; ytterligare en i raden av handlarägda butiker hos den snabbväxande möbelkedjan.
I februari öppnar Peter Larsson , som också driver Mio-butik i Varberg, ytterligare en Mio-butik, den här gången i Falkenberg.

Mio-butiken i Falkenberg får en försäljningsyta på cirka 3 000 kvadratmeter, i läge utmed gamla E6.

Känd möbeladress

Läget är redan känt för möbelkunder, då möbelhandel har bedrivits här under många år. Vid årsskiftet tar Mio över såväl hyreskontrakt som medarbetare från nuvarande ägare.

– Vi kommer att profilera om och uppgradera hela butiken, in- och utvändigt, i enlighet med Mios koncept. Det blir ett lyft för Falkenberg och vi ser fram emot dagen, då vi kan slå upp dörrarna och välkomna kunderna i samband med att Mios katalog för våren 2016 ligger klar, säger Mio-handlaren Peter Larsson.

Handlarägda växer snabbt

Ledningen beskriver etableringen i Falkenberg som en bekräftelse på Mios höga tillväxttakt. Västkusten kommer att stärkas med två Mio-butiker under 2016. Förutom den i Falkenberg också en i Kungsbacka, där det blir Mio-premiär i augusti nästa år.

Denna sistnämnda blir då Mio-kedjans 68:e butik.

Tre nya Mio-butiker öppnades under perioden maj 2014 till april 2015. Under samma period ökade Mios försäljning totalt med 25 procent och för jämförbara butiker med 20 procent.

Av Mio-kedjans i dag 66 butiker är 54 handlarägda och drivs med franchiseavtal. Tolv ägs av Mio-koncernen vars senaste butik öppnade i Södertälje i mars i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078