23948sdkhjf

Fler köper gröna vitvaror

Försäljningen av vitvaror med högsta energiklassen ökar starkt, rapporterar Media markt.
Under 2015 ökade tillväxten av energisnåla tvättmaskiner med märkningen A+++ med 30 procent och torktumlare med märkningen A++ med 62 procent jämfört med föregående år hos hemelektronikkedjan Media markt. Den starka miljötrenden går hand i hand med teknikutvecklingen där konsument efterfrågar det senaste inom energisnåla vitvaror.

– Hos oss märks miljöengagemanget genom att vi får mycket frågor från våra kunder kring energimärkningar och vad man kan göra för att minska sina elkostnader, säger Kajsa Ekelund, kommunikationschef på Media Markt.

– Genom att byta ut sina gamla vitvaror och vara uppmärksam på vanor i vardagen kan man se stora skillnader i sin energiförbrukning. Utvecklingen på vitvarumarknaden går snabbt och den tydligaste trenden nu är att flera leverantörer lanserar vitvaror som är anpassade efter vår uppkopplade livsstil. Det betyder exempelvis att vi nu kan köpa kylskåp med en inbyggd kamera och tvättmaskiner med automatisk tvättmedelsdosering som du styr via din smartphone, säger Kajsa Ekelund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078