23948sdkhjf

Här vill flest jobba

Ett detaljhandelsföretag toppar listan över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare enligt den globala employer branding-undersökningen Randstad Award.
Ikea skriver i ett pressmeddelande att de utsetts till Sveriges attraktivaste arbetsgivare för tredje året i rad i världens största employer branding-undersökning, Randstad Award.
Fler än 7000 personer har tillfrågats om framtida arbetsplatser och IKEA rankas i topp.

I undersökningen deltar 25 länder och det är tredje året som undersökningen genomförs i Sverige.
Randstad Awards omfattar intervjuer med fler än 7000 personer mellan 18 och 65 år. Undersökningen visar bland annat svenskarna motiveras av en trivsam arbetsmiljö och intressant arbetsinnehåll.

– Det känns fantastisk roligt att vinna igen, tredje året i rad. Vi strävar ständigt efter att skapa ett bättre Ikea, både för våra medarbetare och för våra kunder. Utmärkelser som denna visar att vi fokuserar på rätt saker och ger oss energi i vårt arbete framåt med att vara en fantastisk arbetsplats, säger Karin Bergman , HR-chef Ikea Sverige.

Ikea är en av landets största arbetsgivare med cirka 13 550 medarbetare i Sverige.

Undersökningen visar att potentiella medarbetare attraheras bland annat av att Ikea har en tydlig ledning, trivsam arbetsmiljö och långsiktiga karriärmöjligheter.

– Vi har en ambitiös tillväxtagenda framåt och behöver bli fler medarbetare för att utveckla och öka tillgängligheten till Ikea.
Vi söker alltid människor som delar våra värderingar och inspireras av vår vision. På Ikea ges raka och jordnära människor utmanande uppdrag tidigt i karriären, vilket skapar möjligheter att växa och utvecklas som individ och tillsammans med oss. Vi vet att när medarbetare växer, växer också Ikea, fortsätter Karin Bergman.

Ikea tilldelades utmärkelsen Sveriges attraktivaste arbetsgivare av Randstad Award vid en ceremoni på Nalen i Stockholm den 10 mars 2016.

Om Ran
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094