23948sdkhjf

UPS Europasatsar med förvärv

UPS har köpt Freightex, ett fraktbolag i Storbritannien, med målet att fortsätta växa i Europa.
UPS skriver i ett pressmeddelande att Freightex direkt går in i UPS organisation som tredjepartsfraktbolag (3PL) och att förvärvet omedelbart stärker UPS närvaro i Storbritannien samt att det på längre sikt också kommer att stärka positionen i Europa då tillskottet adderar kunder till UPS existerande nätverk.

Freightex har lång erfarenhet av hantering av temperaturkänslig och specialiserad frakt samt andra typer av skräddarsydda lösningar.

UPS beskriver sig som ett av de största företagen inom tredjepartslogistik (3PL) med ett brett transportnätverk. UPS har varit aktiva i Europa under mer än 40 år och de skriver "med tillgång till UPS globala nätverk kommer Freightex kunder att nå längre på kortare tid med hjälp av en bred, integrerad portfölj av fraktlösningar. Samtidigt erbjuder Freightex verksamhet UPS kunder med starkare närvaro i Storbritannien och fler möjligheter att nå ut i Europa".

Köpet kommer tätt inpå förvärvet av Coyote Logistiscs som från och med augusti 2015 har ingått i UPS organisation. Coyote Logistics är ett ledande fraktbolag i Nordamerika. Coyote och Freightex affärsmodeller kompletterar varandra och UPS räknar med att dela de bästa inom systemteknik, affärsprocesser samt kunder och transportörer mellan de två företagen.

Villkoren för transaktionen avslöjas inte.

- Köpet av Freightex erbjuder omedelbart våra företagskunder på den brittiska- och europeiska marknaden snabb och kunnig expertis och erfarenhet. Planen är att knyta samman Freightex och Coyote och därigenom öka effektiviteten samt att fortsätta investera för att öka tillväxten, säger Alan Gershenhorn , UPS Chief Commercial Officer

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094