23948sdkhjf

Assa Abloy har plan om frihandeln minskar

Assa Abloy har utarbetat handlingsplaner för vad bolaget ska göra om frihandeln i världen minskar som en följd av exempelvis USA:s nya president Donald Trumps politik.
Det sade vd Johan Molin vid "Nordnet Live" på torsdagen.

– Jag tror att det kan vara nyttigt för världen att få lite nya tankar kring globalisering etcera. Ibland kan det kännas lite hoppigt, men det kan ju vara så när man är ny, inledde han sina reflektioner om eventuellt minskande frihandel, varpå han fortsatte om vad just Assa Abloy kan göra.


Bolaget, sade han, kan troligen inte påverka det stora skeendet och världens riktning mot mer eller mindre frihandel, utan måste anpassa sig.


– Vi måste ta höjd för ev förändringar, så vi har utarbetat contingencyplaner [handlingsplaner, red övers]. Vi måste vara redo att anpassa oss, för vår del handlar det om att gradvis glida in i det nya sätt det kommer att se ut på.


Han sade också att han inte tror att länder och bolag/individer kommer att sluta handla med varandra, eftersom det finns komptiva fördelar med handel, men däremot uteslöt han inte ökad protektionism och exempelvis strävan mot självhushållning inom vissa jordbruksgrenar.


Han sade också att Assa Abloy har relativt lätt att anpassa sig eftersom närvaron är utspridd i många länder:


– Vi är åtminstone snabbfotade. Assa Abloy har en bred bas, våra bolag är mycket lokala. Vi kan relativt snabbt återanpassa produktion till lokala marknader, och så att säga återinflytta. Det är vår contingency plan, så beroende på vad som inträffar kommer vi anpassa vår situation till det.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11