23948sdkhjf

VD-skifte för handelsanalys

(UPPDATERAT 15.50) Jonas Arnberg blir ny vd för HUI Research. – Jonas är ett utmärkt val som min efterträdare, kommenterar nuvarande vd Lena Larsson.
Jonas Arnberg , idag chefsekonom på Svensk Handel, blir ny vd för HUI Research. Han tillträder tjänsten den 1 april.

– Jag förstår att han gärna kommer tillbaka till HUI som jag tycker är ett fantastiskt företag! Jag har själv arbetat här i 8,5 år och trivts jättebra. Överlämningar kan nu göras väldigt snabbt och enkelt eftersom Jonas är väl insatt i verksamheten, säger avgående vd Lena Larsson .

Väl rustad

Innan Jonas Arnberg började tjänsten som chefsekonom på Svensk Handel arbetade han som detaljhandelsspecialist på analysföretaget United Minds. Jonas Arnberg har även ett förflutet på HUI Research där han bland annat arbetat som konsultschef.

– Jonas Arnbergs breda erfarenhet från konsultvärlden och hans gedigna kunnande om handelns utveckling, utmaningar och trender kommer att bli en viktig tillgång för HUI Research, säger Karin Johansson , vd Svensk Handel och tillika ordförande för HUI Research.

Mot nya mål

Nu väntar nya uppgifter på Lena Larsson.

– Min avgång har varit planerad ända sedan i somras då jag tog upp det med Svensk Handel och Karin Johansson, personalen har vetat det sedan början av året. Vi har inte haft så bråttom utan har avvaktat att jag ska hinna färdigställa en del innan jag försvinner. Jag har trivts jättebra på HUI, men känner att det nu är dags för mig att göra något annat och få miljöombyte. Men först blir det tid med familjen, säger Lena Larsson.

Gammal i gården

Jonas Arnberg står väl rustad för sitt nya uppdrag.

– Jag ser fram emot utmaningen att få vidareutveckla HUI Research. Det är ett bolag med stor kunskap och passion för handelsfrågor. Handeln har aldrig tidigare varit så spännande som den är idag och behovet av analys och rådgivning har aldrig varit större. Här har HUI Research en viktig roll att fylla, säger Jonas Arnberg.

HUI Research är ett helägt dotterbolag till Svensk Handel och arbetar med konsult- och forskningsverksamhet.

Svensk Handel kommer "inom kort" att inleda processen för att hitta en ny chefsekonom, låter organisationens pressavdelning meddela.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063