23948sdkhjf

Så blir Hemköps framtidsbutik

Nordens största self-checkout byggs på Hemköp City i nära Centralen Stockholm. Butiken helrenoveras och kassaområdet kommer till största delen bestå av självutcheckningskassor.

Den totalrenoverade butiken öppnar i augusti. Det blir en butik med fokus på färskvaror och färdiglagad mat.

Hemköp skriver i ett pressmeddelande att butiken riktar sig till kunden på språng som vill handla snabbt utan kassaköer. Därför kommer hela kassaområdet att ha flest automatiska betalningsstationer i hela Norden.

 Butiken kommer att erbjuda allt från snabba måltider lagade direkt i butiken till delikatessdiskar.  Entrén byggs om och får en stor blomavdelning med egen florist och fokus på frukt och grönsaker. Här kommer det även finnas en avdelning med typisk svensk mat för alla turister.

– Butikens läge är oslagbart och efter renoveringen kommer vi att få en lika makalös butik. Det personliga mötet i butiken är otroligt viktig för oss på Hemköp men vi ser också att mötet inte alltid behöver ske vid betalningen. Vi utökar därför antalet medarbetare som rör sig i butiken för att erbjuda mer matinspiration och matkunskap, säger Thomas Gäreskog, vd på Hemköp.

Under tiden butiken renoveras öppnar en pop up-butik på tunnelbaneplan i Åhlénshuset. Det blir en mindre butik som erbjuder snabba måltider men även ett bra sortiment av färskvaror.

Hemköp City stänger den 17 april och pop up-butiken öppnar i slutet av april. Den nyrenoverade butiken slår upp sina portar i slutet av augusti.

Källa: Hemköp, Axstores

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14