23948sdkhjf

Han får lämna Netto

Netto Sveriges vd får lämna posten. Bent Holm blir arbetsbefriad efter beslut från moderbolaget Dansk Supermarked Group.

Att Bent Holm blir arbetsbefriad från sin roll som vd för Netto Sverige bekräftas för Food Supply av Dansk Supermarked Groups kommunikationsdirektör Mads Hvitved Grand. Beslutet togs av moderbolagets ledning i början av veckan.

Istället tar Jan Richter, nuvarande inköpsdirektör för Netto Sverige, över som tillförordnad vd. I och med att Bent Holm blivit arbetsbefriad är det ännu inte klart om han kommer att lämna företaget efter beslutet.

– Bent är arbetsbefriad och därför kvar inom företaget. Vi för just nu en dialog med Bent om hans framtid, säger Mads Hvitved Grand, kommunikationsdirektör på Dansk Supermarked Group, till Food Supply.

Varför blir han arbetsbefriad?
– Det är internt, och ingenting som jag kan gå in i detalj på, säger Mads Hvitved Grand till Food Supply.

Jan Richter kommer alltså att ta över så länge. Har ni någon tidsplan för nytillsättningen?
– Inte än. Vi kommer från Dansk Supermarked Groups sida att stödja Jan Richter med resurser för hans interimsuppdrag, med mål att assistera en kommande ny vd. Så snart vi har ny information kring Netto Sveriges ledning så kommer vi att berätta mer.

Hur påverkar det här företaget, även om det bara handlar om en kortare period?
– Allt går vidare utifrån de planer vi har lagt. Vi har lagt fram en väldigt ambitiös tillväxtplan för Netto Sverige för de kommande åren, och den kommer vi att fullfölja oavsett vilken ledning som finns i Sverige.

Ser ni att det krävs några speciella kvaliteter för att genomföra den här tillväxtplanen?
– Det gör det absolut, det är det inga tvivel om. Men om det är det som ligger till grund för den här situationen, det kan jag inte uttala mig om, säger Mads Hvitved Grand.

Bent Holm har arbetat inom företaget på en rad olika ledande positioner sedan 1990. År 2013 gick han från rollen som internationell driftsdirektör på Netto International, till att bli vd för Netto Sverige.

Tillförordnade vd:n Jan Richter var vd för Netto Sverige åren 2008-2012, varpå han gick tillbaka till den roll som marknads- och inköpsdirektör han höll innan vd-posten. Jan Richter har arbetat inom Netto Sverige i två perioder: mellan 2003-2004, samt från 2006 till nu. Tidigare uppdrag inkluderar bland annat en position som regional inköps- och försäljningsansvarig på HK Scan.

Food Supply har försökt nå Bent Holm för en kommentar utan resultat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109