23948sdkhjf

Karlstad saluhall ordnar matmässa

Saluhallen i Karlstad har nu funnits i lite drygt ett halvår. I vår planeras en matmässa med lokala leverantörer.

I den lokal som tidigare inhyste Myrorna, en halvtrappa ned i den gamla gallerian som förr hette Arkaden, invigdes saluhallen i augusti förra året. På 700 kvadratmeter finns här 50 handlare med kött, chark, fisk, delikatesser, ost, bröd, grönsaker, frukt, blommor och dryck.
Här finns både självplock, manuell betjäning och möjlighet att sitta ner och äta en bit.
Exempel på hyresgäster är Lakene Ostgård, Håfveruds rökeri och Kils Slakteri.
I samband med löning är det ”mingelfredag” med extra tryck i hallen.

Konsums initiativ
Initiativet till saluhallen kommer från Konsum Värmland, och det är också den som har samordningsansvaret.
– Vi har en lång tradition av att arbeta med lokala leverantörer. Därför tror vi oss ha den erfarenhet som krävs att skapa en modern saluhall i lilla Karlstad även om vi är medvetna om att vi trampar på obruten mark, sade Konsum Värmlands vd Tomas Sjölander före invigningen.

Tryck i slutet på veckan
Värmlands Folkblad rapporterar om hur kommersen i hallen tagit fart. ”Den stora mängden besökare lyser fortfarande med sin frånvaro från måndag till onsdag, men resterande dagar är det för närvarande fullt av nyfikna personer med det gemensamma intresset för mat.” skriver tidningen.
– Det följer numera en naturlig kurva, under fredagen och lördagen är det väldigt mycket folk som både handlar, äter och dricker här säger biträdande platschefen Emil Arnell till tidningen.

Matmässa till våren
I artikeln berättas också om att det blir matmässan i hallen i vår.
– Vi planerar för ett större event där vi förhoppningsvis kan smyga oss uppåt i gallerian också för att få extra utrymme den dagen. Våra leverantörer med sina respektive underleverantörer kommer att finnas på plats och erbjuder provsmakningar bland annat med högsta kvalité, säger Emil Arnell.
Exalt datum är ännu inte spikat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079