23948sdkhjf

Coop öppnar supergrönt i Norra Djurgårdsstaden

På torsdagen öppnar Coop en helt ny butik som får guld i hållbarhet i det miljöprofilerade området Norra Djurgårdsstaden. En del av sortimentet får boende i Norra Djurgårdsstaden själva bestämma över.

Det är en grön butik som öppnar upp dörrarna i Norra Djurgårdsstaden imorgon. Supergrön skulle man kunna säga.

I ett pressmeddelande skriver Coop att den butiken drivs på 100 procent grön el från sol, vind och vatten och att byggnaden uppfyller kraven för Miljöbyggnad nivå Guld*, alltså den högsta nivån i Swedish Green Building Councils svenska system för miljöcertifiering av byggnader. Som alla Coop butiker kommer den att bli KRAV-märkt.  Butiken har energismarta lösningar, med LED-belysning i hela lokalen och värmeåtervinning från kylar och frysar.

Norra Djursgårdsstaden är ett nybyggt område i Stockholm, som från start har en grön inriktning. Området är byggt för en miljömedveten medelklass med goda inkomster och detta kommer att påverka sortimentet:

"Sortimentet i den gröna butiken i Norra Djurgårdsstaden är utvalt för kunder med höga förväntningar på ekologi, hållbarhet och matglädje.", skriver Coop.

En nio meter lång manuell delikatessdisk kommer att finnas på plats, med fisk och skaldjur från Coops hållbara fisklista, delikatesser från hela världen och med ett brett cateringerbjudande.

Coop berömmer sig av att vara Sveriges grönaste matkedja . Kedjan har 10 procents ekoandel.

Sortimentet i Coop Norra Djurgårdsstaden har än större ambitioner, med en hög andel ekologiska och KRAV-märkta varor. Butiken kommer också att lämna plats i sortimentet för kunders önskemål och boende i Norra Djurgårdsstaden kan komma med förslag på varor som butiken ska ta in.

– Det här är en butik med färskvaror och matglädje i fokus. Vi vill bygga en självklar mötesplats för människor som uppskattar god och sjyst mat till ett bra pris, säger Felix Hartzell, butikschef på Coop Norra Djurgårdsstaden.

Invigning av Coop Norra Djurgårdsstaden sker torsdagen den 23 mars kl 16 på Bobergsgatan 53.

Fakta Coop Norra Djurgårdsstaden:

100 procent grön el från sol vind och vatten
Byggnaden uppfyller kraven för Miljöbyggnad nivå Guld
LED-belysning i hela lokalen
Värmeåtervinning från kylar och frysar
Ca 25 medarbetare
850 kvadratmeter

 

Källa: Coop

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125