23948sdkhjf

Itabkunden Lidl bromsar innovativa satsningar

Itabs pilotkund för självutcheckningslösningen Easyflow, den tyska dagligvarukedjan Lidl, bromsar moderniseringsplaner och lägger ned sina framtidssatsningar Lidl Express, ett kassalöst snabbköpskoncept, och e-handelslösningen "click and collect".

Det skriver den tyska nyhetssajten Ngin Food med hänvisning till sajten Lebensmittelzeitung på torsdagen, dock utan att nämna just Itab och Easyflow. Syftet uppges vara att spara pengar.

Drar i handbromsen

Klaus Gehrig, vd för Lidls ägare Schwarzgruppen, fokuserar på klassisk handel och har dragit i handbromsen för moderniseringsplaner för lågpriskedjan.

Hur mycket förhoppningar Itab i dagsläget har knutna till att sälja Easyflowmaskiner till Lidl är oklart.

Scanning av meloner

För drygt ett år sedan rapporterade Direkt att testinstallationen var borttagen från kedjans butik i västsvenska Lerum efter problem med bland annat melon- och grapefruktscanning. Dagen därpå meddelades i ett pressmeddelande från Itab att samarbetet med Lidl skulle fortsätta, men hur framtiden för just Easyflow hos bolaget tedde sig framgick inte.

Amerikansk matkedja

I Itabs senaste kvartalsrapporter nämns inte Lidl. I stället nämns en stor icke namngiven amerikansk dagligvarukedja som aktuell för testinstallation för Easyflow. Nyhetsbyrån Direkt har utan framgång sökt Itabs vd och ir-chef.

Daniel Zorn, projektledare för nya tekniska produkter på Lidl vid huvudkontoret i Tyskland, säger till Nyhetsbyrån Direkt att samarbetet med Itab på intet sätt upphör med de inbromsningar som tyska medier rapporterar om.

Fortsatt samarbete

– Vi har många diskussioner och projekt med Itab, som är en av våra största leverantörer för 'checkout-zonen', säger han, och förnekar bestämt att Klaus Gehrigs bromsande av framtidssatsningar skulle betyda ett slut för samarbetet.
Bland annat utvärderar Lidl nu att testa Easyflow-efterföljaren Hyperflow, men har inte fattat något beslut om testinstallation än, säger Daniel Zorn.
– Jag talar ju inte med Klaus Gehrig varje dag, men mitt jobb är att hitta nya innovationer för att förbättra verksamheten. Om vi hittar en ny teknologi presenterar vi den, även för Klaus Gehrig, och han beslutar därpå om vi ska använda den.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095