23948sdkhjf

Därför öppnar Kjell&CO så mycket nytt

På torsdagen smygöppnade Kjell&CO sin nya butik i Huddinge, utanför Stockholm.Under de kommande tre veckorna öppnas en ny butik i veckan. Kedjans vd Mikael Dahnelius berättar för Dagens Handel om strategin bakom butikssatsningen:


– Butikerna är kärnan i verksamheten. Sedan 2006, när Hakon Inverst, numera Ica gruppen, förvärvade hälften av Kjell&Company har vi vuxit mer i snitt 12 butiker om året, säger han, och tillägger att huvudägare idag är norska FSN Capital som köpte Icas andel 2014.

Satsar på mindre städer
Från att ha börjat i större städer, testade man mindre. 2008 öppnade man i Kalmar och Växjö, med gott resultat, och de senaste öppningarna i Bollnäs och Mora betecknar han som mycket lyckade.
I de mindre städerna har vi i princip ingen konkurrens. Vårt sortiment är tillbehör till datorer, surfplattor och mobiler fyller de snabba vardagsbehoven – en kabel eller en laddare som behövs hemma eller till kontoret. Kunderna kommer till oss för akut problemlösning.De vill inte köra miltals på helgen för att fixa en detalj. Detta märks på att våra bästa försäljningstider är vardagar mellan 12 och 13 och 16 till 18, även om också helgerna är bra, säger han till Dagens Handel.

Huddinge sticker ut
Det är det tänket som ligger bakom satsningen på Huddingebutiken. Kjell & Company har sedan tidigare 25 butiker i Stockholmsområdet, men har saknat en butik för Huddingeborna. Trots närheten till butiker i Skärholmen och Farsta tror företaget att det finns goda förutsättningar för en butik i Huddinge Centrum.
– Med 100 000 invånare i kommunen vill vi så klart ha en Kjell & Company butik i Huddinge. Huddinge Centrum är dessutom ett av Stockholms trevligaste köpcentrum. Det sticker ut på ett positivt sätt tack vare utomhusmiljön, säger Mikael Dahnelius. I ett pressmeddelande i anslutning till Huddinge-öppningen.


Smygöppnade
Butiken öppnar officiellt idag, men hade en lyckad smygöppning redan på torsdagen.
– Vi kände oss färdiga med butiksbygget. Jag tyckte därför det var lika bra att öppna portarna en dag i förväg. Helt utan någon marknadsföring blev det fullt i butiken några minuter senare, berättar Hadeer Iskander som projektleder butiksetableringarna.

Det blir fler
Under nästa vecka öppnar Kjell & Company sin tredje butik i norska Bergen. Den efterföljs veckan därpå av ytterligare en butik i Stockholmsområdet, närmare bestämt i Jakobsberg. Senare i år kommer kedjan även att öppna butiker i bland annat Kungens kurva (Stockholm), Sundsvall och Halmstad.

 

Källa: Kjell&CO

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079