23948sdkhjf

Menigo i nytt förvärv

Menigo förvärvar färskvaruleverantören Andys Frukt. Menigo har idag färskvaruhallar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsval

Syftet med förvärvet är att stärks Menigos marknadsposition i Stockholmsregionen men också i resten av landet.

Andys Frukt som har en årsomsättning på drygt en kvarts miljard kronor går samman med Menigo och kommer under överskådlig tid att verka som dotterbolag under sitt eget varumärke.

- I och med förvärvet av Andys Frukt stärker vi vår position inom färskvaror och vidareutvecklar den moderna grönsakshandeln, säger Jonas Köhler, vd Menigo.

Andys Frukt grundades 1985 och är fram till nu ett familjeägt bolag med cirka 60 medarbetare och har sitt huvudsäte i Årsta, relativt nära Menigos egen Färskvaruhall. Förutom Frukt & Grönt har Andys Frukt specialiserat sig på italienska charkuterier, delikatesser, ostar, färdigskuret och diverse dagligvaror.

- Det känns väldigt tryggt med en ny stark ägare till bolaget. Vi kommer att arbeta sida vid sida och inspirera varandra i arbetet framåt för att serva våra kunder med bra varor och tjänster. säger Claudio Bacci, hittillsvarande ägare på Andys Frukt.

 

Källa: Menigo, Andys frukt

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095