23948sdkhjf

Herrskräddare klimatredovisar

Det helsingborgsbaserade klädföretaget Tailor Store redovisar sitt första klimatbokslut. Företaget arbetar aktivt med att få sina kunder att ta ett större miljöansvar.

Klimatbokslutet visar att Tailor Store endast har fem procent returer, vilket kan jämföras med 40 procent hos många konkurrenter.

De låga returerna beror på företagets affärsidé som affärsidé går ut på att erbjuda kläder som skräddarsys för att passa en specifik kund.

Färre returer sparar stora mängder utsläpp eftersom transporterna minskar.

I företagets första klimatbokslut framgår det att man släppt ut 5680 ton CO2. För att bli klimatneutrala har Tailor Store därför planterat 10 000 träd i företagets andra hemland, Sri Lanka, där man äger två skrädderier.

  • Vi har varit klimatneutrala sedan 2010, men i och med att vi nu tar steget och redovisar våra siffror hoppas vi inspirera fler klädföretag att göra detsamma. Jag tror det skulle lätta lite på det dåliga miljösamvete många tycks ha i vår bransch, säger Jan Höjman, vd på Tailor Store i en kommentar till klimatbokslutet.
  • Nu hoppas företaget att fler inom klädbranschen börjar redovisa sin klimatpåverkan

Jan Höjman säger vidare att företaget arbetar aktivt med att få sina kunder att ta ett större miljöansvar. Förra året lanserades Closet Clean Out Week, ett initiativ som skulle få folk att slänga mindre kläder i soporna. I stället uppmanades de att skänka sina gamla plagg till textilåtervinning eller välgörenhet.

- Med Closet Clean Out Week ville vi så ett frö hos konsumenter att ta ett steg tillbaka från den slit- och släng-kultur som funnits alldeles för länge och som påverkar miljön negativt. Tillsammans med vår affärsmodell hoppas vi kunna bidra till en mer hållbar bransch, säger han.

Fakta Tailor Store:

Omsättning:72 miljoner

Antal anställda:21 personer i Sverige och omkring 500 i de egna fabrikerna i Sri Lanka. Sortiment: Skjortor, kostymer, chinos, pikétröjor och
ytterrockar som levereras över hela världen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093