23948sdkhjf

Lindex i bräschen för hållbarhet

Lindex har skrivit under Swedish Fashion Ethical Charter. Därigenom tar Lindex ett aktivt ansvar för de budskap och ideal som modeföretaget förmedlar.


Initiativet Swedish Fashion Ethical Charter har tagits fram av Swedish Fashion Council tillsammans med Association of Swedish Fashion Brand som ett led i att skapa gemensamma riktlinjer inom social hållbarhet  för de som arbetar i modebranschen och för de konsumenter som nås av modebranschens budskap och ideal.

Riktlinjerna tog fram under ett års arbete med workshops och remisser tillsammans med aktörer i branschen. Detta la grunden för det gemensamma värderingar och riktlinjer kring kroppsideal, mångfald och arbetsmiljöfrågor. 

Genom att signera Swedish Fashion Ethical Charter tar Lindex ansvar i frågorna. Lindex skriver i ett pressmeddelande att de sedan länge bedriver ett aktivt arbete med mångfald och inkludering. Bland annat inkluderades större storlekar i de ordinarie kollektionerna under hösten 2016 vilket nu reflekteras tydligt i marknadsföringen och val av modeller.

–Riktlinjer och en branschgemensam standard är efterlängtad och välbehövlig. Lindex välkomnar initiativet och är stolta över att vara bland de första modekedjorna att skriva under policyn, säger Johan Hallin, marknadsdirektör på Lindex i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11