23948sdkhjf

Fastighetsbolaget satsar på second-hand

Diös utvecklar ett område speciellt för second-handbutiker i Östersund. Först på plats är Erikshjälpen.

– Vi har velat öppna en butik i Östersund länge och läget för vår etablering känns riktigt bra. Diös och våra tankar om en second hand miljö i staden tror vi starkt på, säger Leif Grip, verksamhetchef, Mitt Norden Biståndscenter/Erikshjälpen.

1 maj flyttar Erikshjälpens second hand in på Bangårdsgatan 43. Erikshjälpens butik blir därmed den första i ett kluster av second hand-butiker i området.

Det är en del av området söder om Östersund city, med Bangårdsgatan som genomfartsled, som Diös just nu utvecklar till ett område för second hand-butiker.

- Vi har haft en dialog med Erikshjälpen under en tid och det känns väldigt lyckat att dels etablera Erikshjälpen i området vid Bangårdsgatan och dels i ett större perspektiv skapa en miljö för second hand butiker i närheten av Östersunds stadskärna. Vi ser det som en bra utveckling av Östersund, säger Bengt Eveby, affärsutvecklare, Diös.

Erikshjälpen Second Hand är en ideell förening som samarbetar med lokala föreningar och församlingar i Sverige. Sedan starten 1990 har verksamheten vuxit till att omfatta ett 60-tal butiker. Butiken på Bangårdsgatan blir den första i Östersund. Syftet med butikerna är att generera medel till bistånd, både i Sverige och utomlands.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093