23948sdkhjf

Ny betalmetod ökar konverteringen

Det räcker med att skriva in de tre siffrorna på baksidan av kortet. En ny betaltjänst gör det supersmidigt för konsumenten att handla på nätet. Och smidigheten ökar konverteringen.

Den nya tjänsten från Nets och DIBS  är tillgänglig i över 26 000 webbutiker och kan användas av mer än en miljon nordiska konsumenter.

Fördelen för handlaren är att tjänsten ökar konverteringsgraden för webbutikerna.

Tjänsten “Kom ihåg mig” lanserades av  Nets och DIBS  sent ifjol .. Tjänsten som rullas ut just nu kostnadsfritt till alla kunder förenklar nätshoppingen  nordiska konsumenter genom att de kan spara sina kortuppgifter i tiotusentals webbutiker.

När kunden väl valt att spara kortuppgifterna behöver hen framöver endast skriva in de tre siffrorna på baksidan av kortet som utgör säkerhetskoden vid betalningen. Säkerhetskoden lagras aldrig. 

Genom att endast behöva skriva in tre siffror – som också memoreras enkelt – minskar risken att konsumenterna avbryter köpet, och därmed ökar konverteringsgraden för webbutikerna. Det blir en snabb och bekväm checkout. "Kom ihåg mig" kan användas i tiotusentals webbutiker som är anslutna till någon av betalleverantörerna inom Netsgruppen i Norden så som DIBS, Netaxept och Paytrail i Finland.

– Vi sätter en ny standard för att betala med kort på nätet som starkt gynnar webbutiker. Denna första tjänst av flera kommande exemplifierar hur vi skapar en enhetlig och unik köpupplevelse för miljoner nordiska konsumenter, säger Asger Hattel,Group Executive Vice President, Merchant Services på Nets i ett pressmeddelande.

Över en miljon kort sparade
Just nu sparar drygt 100 000 nordiska konsumenter sina kort under en vecka och bara under mars sparades 500 000 kort. Totalt är nu mer än 1,2 miljoner kort sparade. Drygt 26 000 webbutiker som är anslutna till någon av betalleverantörerna inom Netsgruppen har nu tjänsten och fler webbutiker får tjänsten implementerad kostnadsfritt dagligen, och inom kort kommer samtliga att ha tjänsten.

Nets säkerställer att kortuppgifterna är sparade på ett säkert sätt och att webbutikerna har den högsta möjliga standarden vad gäller kryptering och säkerhetsstandarder.

 

Källa: Dibs, Nets

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125