23948sdkhjf

Jula spränger miljardvallen

Förra året omsatte Jula för första gången över sex miljarder svenska kronor. – Det är en milstolpe som det är roligt att passera., säger vd Joachim Frykberg.

2016 var ett år där omvärlden ställde kedjan inför stora utmaningar med kraftiga valutasvägningar, skiftande råvarupriser och politisk oro, summerar ledningen. Trots detta landar Julas resultat för förra året på 584 miljoner kronor efter finansiella poster, med en omsättning på 6,06 miljarder kronor.

”Starkt resultat i tufft år”
– Det är ett starkt resultat under ett tufft år. Siffrorna visar att vi är ett stabilt företag med stark ekonomisk ställning som utvecklas väl med dagens digitala krav, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef.
Jochim Frykberg fortsätter:
– Det råder tuff konkurrens inom handeln med fortsatt hög etableringstakt i fysiska butiker samtidigt som e-handeln tar större och större andelar. Dessutom möter de inhemska marknaderna större konkurrens från internationell e-handel. Valutaeffekter och ökade råvarupriser fortsätter att skapa tryck på inköpspriserna.

Vinstdelning
En del av vinsten för 2016 tillfaller Julas medarbetare. Totalt delar företaget ut 43 miljoner kronor extra till medarbetarna.
– Det känns bra att kunna belöna våra fantastiska medarbetare lite extra för det hårda arbete och stora engagemang som alla visar, säger Karl-Johan Blank.

Nya varuhus
En av de stora nyheterna hos kedjan är att e-handeln nu gör comeback.
Dessutom står flera nyöppningar på agendan.
I vår öppnar Jula i Hudiksvall ett 3 000 kvadratmetersvaruhus på handelsområdet Medskog, Hudiksvalls första riktiga externhandelsläge.
– Vi ser stora möjligheter att utveckla handelsområdet ytterligare till nytta för våra kunder. Vi etablerar oss exempelvis gärna nära dagligvaruhandel men i dagsläget saknas det på området, vi hoppas att det kommer i framtiden, säger Joachim Frykberg.
I höst är det dags i Varberg, på handelsområdet ”Lugnetrondellen”. Den tredje planerade svenska öppningen är nytt varuhus i Visby.

JULA-FAKTA
Jula finns idag på tre marknader, Sverige, Norge och Polen, med sammalagt 91 varuhus.
Huvudkontor och cdntrallager finns i Skara.
Jula ägs av Karl-Johan Blank.
Joachim Frykberg är vd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063