23948sdkhjf

Assa Abloy: Trendbrott med kinesisk nolltillväxt

Assa Abloy redovisar en oförändrad försäljning i Kina under det första kvartalet 2017 i jämförelse med första kvartalet i fjol. Det framgår av rapporten. Kina har under en lång tid varit ett sänke för Assa Abloy med negativ tillväxt.

Detta har tidigare tyngt regionen Asia Pacific. När tredje kvartalet presenterades i oktober 2016 avslöjade Assa Abloy att ledande befattningshavare i två av de bolag som tidigare köpts i Kina hade agerat bedrägligt. När sedan Assa Abloy började installera ett nytt it-system i sina kinesiska enheter uppdagades felaktigheter med vissa kundfodringar. I det fjärde kvartalet 2016 gjordes en nedskrivning i Kina på 300 miljoner kronor.

Assa Abloys försäljning för regionen Asia Pacific uppgick under det första kvartalet till 1.917 miljoner kronor (1.758). Lite drygt 10 procent av Assa-koncernens omsättning genereras därmed från regionen Asia Pacific i det första kvartalet 2017. Försäljningen motsvarar en organisk tillväxt på +3 procent (-5) i regionen.

Stark tillväxt under det första kvartalet rapporteras för Stillahavsområdet, Sydkorea, Sydostasien, Japan och för digitala dörrlås.

Röreleresultatet för Asia Pacific stannade vid 151 miljoner kronor (174), vilket motsvarar en rörelsemarginal på 7,9 procent (9,9).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094