23948sdkhjf

Lokal lagersatsning för Zalando

E-handlaren siktar på halverade leveranstider när etablering av distributionscentral i Stockholm nu blir verklighet.

Som e-handlaren tidigare aviserat ska en distributionscentral bli verklighet i Sverige under innnevarande år och nu kommuniceras att en lager- och distributionsenhet om 30 000 kvadratmeter öppnar i Brunna i Upplands-Bro Kommun i Stockholms län.

Första leveransen från centret väntas ske senare under året men full drift ska vara igång 2018. Det är anläggningsutvecklaren NREP Logicenters som fått uppdraget att bygga anläggningen i samarbete med Zalando.

– Zalando har en djärv men genomförbar vision för den nordiska marknaden. Vi vill förädla vårt kunderbjudande och öka våra intäkter till 1 miljard Euro under de kommande åren. För att kunna åstadkomma detta behöver vi fortsätta investera i vår plattformsstrategi och expandera vårt logistiknätverk lokalt, så att vi kan komma närmare våra nordiska kunder. Jag är glad att kunna meddela att vår första distributionscentral nära Stockholm tas i drift inom de närmaste månaderna, säger Rubin Ritter, vd för Zalando i en kommentar.

E-handlaren räknar med att nytt lager ska snabba på distributionen ut till kund och säkra erbjudandet om leveranser varje dag. När lagret är i full kapacitet, siktar bolaget på att kunna halvera leveranstiderna för den nordiska regionen, till 1-2 dagar för Sverige och Danmark och 1-3 dagar för Norge och Finland.

Även sotimentet ska breddas. Distributionscentralen följer på liknande logistiklösningar utanför Tyskland som öppnat i polska Stettin, norra Italien samt utanför Paris sedan 2015.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125