23948sdkhjf

Litet rosteri skriver kontrakt med stor kedja

Populärt Malmörosteri har skrivit på avtal för nationell försäljning i dagligvarubutiker.

Caféet och rosteriet Lilla Kafferosteriet i Malmö skrev häromveckan på avtal med Coop och skickade iväg första leveransen, det skriver 8 till 5. De blir då ett av de första mikrorosterierna att skriva på för en av de stora dagligvarukedjorna.

Den första leveransen låg på 50 000 kronor och det lär bli ännu mer i framtiden.

– Jag tippar att detta kommer betyda nya order på 500 000 kronor det första året och att det tredubblas under nästa år, säger Filip Åkerblom som grundat Lilla kafferosteriet till 8 till 5.

Filip Åkerblom är glad över att dagligvaruhandeln nu fått upp ögonen för mikrorosterier, något som han anser tagit för lång tid.

– Med tanke på hur sort sortiment öl från mikrobryggerier det finns på exempelvis Ica och hur många flera som dricker kaffe än öl så är det konstigt att de inte vågat satsa, säger han till 8 till 5.

Nu finns det planer på expansion för det av White Guide och malmöborna hyllade rosteriet. Två nya personer ska anställas för att arbeta med paketering och försäljning i lokalerna i Kirseberg.

För nuvarande använder sig rosteriet cirka 25 procent av lokalerna i lokstallarna som de flyttade till i vintras.

– Skulle vi växa ännu mer så investerar vi i en ny maskin. Vi kan lätt tiodubbla produktionen, säger Fredrik Åkerblom till 8 till 5.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113