23948sdkhjf

Räddad frukt till final

ICA är tillsammans med samarbetspartnern Rescued Fruits finalister i Nordiska rådets miljöpris för sitt arbete med att ta tillvara på frukt som annars skulle blivit svinn.

Sedan lanseringen våren 2016 har 33466 kilo frukt räddats från ICAs lager och butiker och istället blivit 54 336 flaskor must.

I dag tillkännagav Nordiska rådet att ICA och företaget Rescued Fruits tillsammans är en av finalisterna till rådets miljöpris som kommer delas ut i november 2017. ICA nomineras för arbetet med att överbliven frukt från ICA-butiker och lager tas tillvara och blir fruktdryck under ICAs eget varumärke. Samarbetet innebär att frukt förädlas som annars skulle gått förlorad.

– Det betyder mycket att vårt samarbete med Rescued Fruits uppmärksammas av Nordiska rådet. Vi är väldigt stolta över de här produkterna som är ett exempel på resurseffektivt matproduktion. Produkten är uppskattad av kunder och vi ser kontinuerligt över hur vi kan utveckla oss för att underlätta för våra kunder att göra hållbara val, säger Peter Hägg, sortimentschef frukt, grönt och blommor på ICA Sverige.

Källa: ICA

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093