23948sdkhjf

Underklädeskedja stärker resultatet

Rörelseresultatet förbättrades med 50 procent 2016 jämfört mot föregående år och omsättningen ökade för Twilfit i fjol.

Underklädeskedjan Twilfit redovisar ett förbättrat resultat för 2016 jämfört med föregående år och i ett pressmeddelande skriver kedjan att det är för tredje året i rad som utveckling är positiv. Omsättningen 2016 landade på 376 miljoner kronor (343) med ett rörelseresultat om 10,7 miljoner kronor(7,1), en ökning med cirka 50 procent mot föregående år. Resultatet förbättrades med cirka 3,6 miljoner kronor före skatt mot föregående år. Tillväxten var under året cirka 10 procent.

– Vårt uppdaterade sortiment och uttryck har gjort att nya kunder hittat till oss, både via e-handel och butik. Trots ett tufft år för detaljhandeln i stort redovisar vi vårt bästa resultat någonsin. Vi växer och ökar vinsten för tredje året i rad. Utvecklingen fortsätter under 2017 med stort fokus på e-handeln, ett nytt, starkt ledningsteam och implementering av vårt nya affärssystem för att optimera kundupplevelsen i alla kanaler, säger Kajsa Claesson, vd.

Det är satsningar på e-handel, design och butikskoncept som givit frukt, enligt kedjan. Under 2016 öppnade kedjan tre nya butiker; i Grand Samarkand i Växjö, Allum i Partille samt Liljeholmen i Stockholm, och kedjan omfattar i dag 56 butiker samt e-handel.

Förutom nyöppningar har flera butiker byggts om enligt nytt butikskoncept. Under innevarande år ska kedjan fokusera på digitalisering.

 Twilfits huvudägare är R12 Kapital.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109