Träffa kunden i rätt ögonblick

| Av Dagmar Forne | Tipsa redaktionen

Transaktionsdata i realtid är ovärderligt för handlare som vill få en helhetsbild av kunden.

Det  anser Jussi Lindberg, ansvarig för affärsutveckling i norra Europa för Amsterdambaserade betalplattformen Adyen.
Adyens betalplattform möjliggör betalningar över hela världen, i ett stort antal valutor och med en mängd olika betalsätt. Tidigare inriktade sig företaget huvudsakligen  mot e-handel, men under det senaste året har också kedjor med huvudsakligen fysiska butiker blivit kunder hos Adyen.

Sömlöst
När den fysiska handeln digitaliseras och handlarna strävar efter att skapa sömlösa omnikanal-lösningar   krävs plattformar som kan hantera alla slags betalningar.
-Kunderna kräver mer. De vill bli igenkända både på webben och i den fysiska butiken, säger Jussi Lindberg.
Ett steg vidare är att hålla koll, inte bara på kunden som individ, utan också vilket sammanhang kunden befinner sig i. En man som köper en klänning är i de flesta fall inte transvestit utan en generös och uppmärksam make/pojkvän.
Med en fungerande plattform går det att hitta köpmönstret i familjerna, även om de olika familjemedlemmarna handlar på olika tider och betalar på olika sätt, säger Jussi Lindberg.

Optimera ögonblicket
Har man tillgång till transaktionsdata i realtid går det att träffa mitt i prick med erbjudanden.Jussi Lindberg förklarar att data av god kvalitet också ger möjlighet att optimera tidpunkten till det ögonblick då kunden både har köplust och pengar på kontot.
Löningsdatum och datum för andra utbetalningar som är av betydelse ligger olika i olika länder. Det gäller att pricka rätt för att optimera antalet godkända köp, säger han.
Ytterligare ett steg är att länka till kundernas facebook-konton, där man automatiskt kan söka efter relevanta ord som visar vad personer har för sig. Det lokala byggvaruhuset kan ha nytta av att veta att villaägare har renoveringsprojekt på gång – när Lisa lägger ut en bild på Martin i färd med att bryta upp det gamla köksgolvet. Golv har de kanske redan köpt – men har de tänkt på lister, socklar, trösklar, färg...?
– Konsumenten vill ha bra service där och då. Den kund som accepterat att lämna transaktionsdata och att ge handlare tillgång till sociala medie-konton kommer att kräva att få hjälp som underlättar, säger han.Håll dig uppdaterad med Dagens Handel
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Mycket som talar mot exponeringsförbud

Positivt för Avenyn

Gallerialyft i Falun

Dustin: högre förväntan i år

Branschen öppnar dörren till Sverige

Restaurang-och fastfoodbranschen växer snabbt och erbjuder jobb för många nyanlända. I dag en relativt enkel väg in i det svenska samhället som i morgon kan bli ännu smidigare om vissa hinder undanröjs.

Välbesökt seminarium om ekomärkning

Ekologiskt, Kravmärkt, Svenskmärkt, närproducerat. Under ett välbesökt seminarium, arrangerat av Fri Köpenskap i Almedalen, diskuterades vad som är bäst.

”Konsumenter vill göra rätt”

Handeln kan hjälpa konsumenten att välja rätt för att samhället ska bli mer hållbart, enligt Anna Lilja, miljöansvarig på Konsumentföreningen Stockholm som är en av delägarna i Coop Sverige.

Arkiv

”Småbrott” med stora samhällskonsekvenser

Ligor stjäl kött i stora volymer utan att riskera kännbara straff. Vissa butiker anses så farliga att väktare inte får arbeta där, och kunder flyr till näthandel för de känner sig otrygga i butiker.

Lönsamt med direktkontakt

Möjligt minska matsvinnet

Svenska Retursystems vd Anna Elgh tror att det är möjligt att minska matsvinnet och därmed minska utsläppen av växthusgaser.

Butiker utmaning för dementa

 Flera personer på ett demensboende har blivit anmälda för snatteri. Det berättade Jane Lindell Ljunggren under ett seminarium som Fri Köpenskap arrangerade under Almedalsveckan på onsdagen.

Ny roll för leverantörer

Satsa på offentlig upphandling, varumärkeslöst eller bli leverantör på en helt ny nivå. Det är de tre huvudalternativen för framtidens leverantörer, enligt trendanalytikern Christina Cheng.

Här är Sveriges demensvänligaste butik

Ica Supermarket Håsta i Hudiksvall är Årets mest demensvänliga butik. Katrin Andersson, som tillhör butiksledningen, tog emot priset av tv-profilen Morgan Olofsson i Fri Köpenskaps Almedalenpaviljong.

Fullt tryck i Almedalsgarderoben

Redan söndag kväll bankade de första på, och på måndagen lånades ett femtiotal uppsättningar kläder ut.

Utan hållbarhetstänk sackar varumärken

Cirkulär ekonomi växer. Inom både mode, och IT har tankarna slagit rot. Men svenskarna gillar inte skavanker...

1

Ta vardagsstölder på allvar!

Poliserna Fredrik Kaati och Thobias Rydberg berättade om projektet Trygg butik, som de drivit på Södermalm sedan ett drygt år.

När konsumenten ändrar matvanor

Dagens Handels dag under Almedalsveckan inleddes med en med en paneldebatt kring ämnet Framtidens handel – vilka trender måste butikskedjorna agera på idag för att vara konkurrenskraftiga imorgon, i regi av EY.

Ett par dagars vila...

dagenshandel.se tar paus ett par dagar

Säkerhet: Kosmetikkedja skyddar med DNA

Tryggare arbetsmiljö och minskat häleri är målet.

Säkerhet: Så slipper företaget cyberattacker

Stadium hållbarhetsrapporterar

För tredje året i rad släpper Stadium sin årliga hållbarhetsrapport som visar på minskade koldioxidutsläpp och mindre energianvändning

Debenhams vinst minskar

Säkerhet: Ny cyberattack sprider sig raskt

Världen och Sverige har drabbats av en ny cyberattack. Drabbade är bland annat Göteborgs hamn, där APM Terminals under tisdagen fick sköta verksamheten manuellt.

Öppnar dörr till Kina

I morgon, onsdag öppnar “KAIMEN – The Swedish Brand Store” en multibrand och multi-kategori-butik på världens största e-handelssajt Alibaba-ägda T-mall.com.

På nytt jobb: Ny vd på iFoodbag

Malmö Entré sålt

Världsbäst på e-köp

Nu kan Amazonkunder testa hemma

På nytt jobb: Generationsskifte i Pulsen

Hallå där, Amelie Silfverstolpe...

På nytt jobb: Han tar vd-stolen i Eurocash

Konjunkturinstitutet ser ljuset

Träffa kunden i rätt ögonblick

På nytt jobb: Linas Matkasse får ny vd

Nu är Klarna bank

Svenskarna vill handla hållbart

Sänd till en kollega

0.135