23948sdkhjf

Byggvändning i maj

Efter en negativ utveckling för byggmaterialhandeln under april månad vände försäljningen till positiv igen i maj.

Bygg- och järnindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 5,5 procent i maj.

Efter en negativ utveckling för byggmaterialhandeln under april månad vände försäljningen till positiv igen i maj. Försäljningen ökade med 5,5 procent avseende jämförbara enheter (jämfört med maj 2016). Maj i år innehöll lika många vardagar som maj i fjol, vilket visar på en god utveckling. Den ackumulerade försäljningsutvecklingen för jämförbara enheter under perioden januari till maj 2017 landade på 4,9 procent.

Aprilväderet spökade

– Efter en dyster aprilmånad med minussiffror är det desto trevligare att kunna rapportera en uppgång med 5 procent i maj för jämförbara enheter, säger en nöjd Ulf S. Gustafsson, VD för branschorganisationen Byggmaterialhandlarna.

Han menar att branchen fick betala en del för det usla aprilvädret.

- Det innebar att en del av projekten sköts lite framåt i tid och det ser vi nu effekten av. Vi ser samtidigt en stabilisering gällande ROT-avdragets utveckling men det är fortfarande så att volymökningarna hos oss beror mest på ökad försäljning gentemot proffsen och de är nu mer verksamma i det vi kallar projekt och mindre aktiva på ROT-marknaden. Därför är det fortfarande svårt för konsumenterna att hitta lediga hantverkare, avslutar  han.

Byggmaterialhandlarna (f.d. Bygg & Järnhandlarna) är en branschorganisation för landets återförsäljare av byggmaterial med över 780 medlemsföretag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093