23948sdkhjf

Generationsskifte i Pulsen

Wigar Bartholdsson, som startade IT-företaget Pulsen 1964, lämnar över vd-stolen till sonen Jonus.

 

Pulsenkoncernen har i dag cirka 1 200 anställda och omsätter 2,7 miljarder kronor. Företaget är familjeägt

I dag är Pulsen en av landets större aktörer inom IT, samtidigt som koncernen även växer inom andra områden som fastigheter, tjänster inom outsourcing och kapitalförvaltning.

– Det är förstås en stark känsla att få förtroendet att ta över ansvaret för Pulsenkoncernen. Pappa har tillsammans med duktiga och drivna medarbetare sett till att Pulsen idag är en mycket stabil och framgångsrik företagsgrupp som skapar stor nytta och tillväxt, både i de egna bolagen och hos våra kunder. Det känns också spännande att Pulsen verkar inom branscher där det i dag pågår stora förändringar, inte minst drivet av den digitala transformationen. Jag är övertygad om att den erfarenhet och kunskap som finns i koncernen i det sammanhanget kommer att fortsätta bidra till våra egna och våra kunders framgångar, kommenterar Jonus Bartholdson i ett pressmeddelande.

 Pulsen startade år 1964 med affärsidén erbjuda textilindustrin datadrift.

–På den tiden var det till stor del jungfrulig mark där vi tidigt såg möjligheterna att effektivisera och automatisera industriell verksamhet. I dag rymmer Pulsen mer än IT-verksamhet men det är ändå särskilt fascinerande att se den enorma utveckling som präglat det området, säger Wigar Bartholdson.

Pulsenkoncernen har sin grund inom IT, men består idag av tio olika verksamheter: de fem IT-bolagen Pulsen Integration, Pulsen Omsorg, Pulsen Production, Pulsen Retail och Pedab Group samt Pulsen Fastighet, Releasy, Hjältevadshus, 21 Grams och Pulsen kapitalförvaltning. Pulsen AB är koncernmoder och styrelsens säte är i Borås.

Jonus Bartholdson har varit tillförordnad VD för Pulsen sedan hösten 2016.


Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078