23948sdkhjf

E-handlare hoppas på regn

Under lata dagar i solen förändras svenskens shoppingbeteende. Därför längtar e-handlare efter kyla och rusk...

 

Enligt nätbetalningsföretaget Paysons nya e-handelsindikator fruktar svenska e-handlare nu fallande försäljningssiffror i takt med att semestern närmar sig.

Var tredje svensk e-handlare uppger nämligen att de tror på en minskad försäljning under sommarmånaderna och lika många hoppas därför på en kyligare sommar med mycket skyfall för att försäljningen istället ska öka.

Paysons senaste e-handelsindikator, där 550 svenska e-handlare deltagit, visar tydligt att ett lågtryck väntar handeln online.

I hopp om att öka försäljning i e-butikerna önskar var tredje regn och nästan var fjärde hoppas på kyla.

Det e-handlarna tror kommer att påverka deras försäljning mest positivt under sommarmånaderna är effektiv marknadsföring och välfungerande kundservice, något som kan vara utmanande i semestertider.

Även här bekräftas att e-handlarna hoppas på lågtryck i sommar. Så många som en femtedel tror nämligen att dåligt väder kommer att gynna deras tillväxt.

De branscher e-handlarna däremot tror kommer att drabbas minst av den uteblivna försäljningen är de som säljer bygg- och sportprodukter.

De branscherna förutspås gå starkast under sommaren 2017.

–Sommarmånaderna innebär ofta ett förändrat konsumentbeteende. Färre planerade köp genomförs och antalet spontana köp ökar då svenskarna låter lusten styra på semestern. Bra väder gör också att fler är ute och njuter av sol och värme, vilket lämnar mindre tid till onlineshopping. Samtidigt finns det såklart många butiker som också drar fördel av en sommar med mestadels högtryck, exempelvis de som säljer badkläder och solglasögon, säger Emma Lindgren, Marknadschef på Payson.

  • Här är branscherna e-handlarna tror mest under sommaren 2017:

  • 1. Sport & fritid 28 procent

  • 2. Byggvaror 27 procent.

  • 3.Kläder & skor 12 procent

  • 4. Skönhet & hälsa / Livsmedel 8 procent

  • 5. Hemelektronik 5 procent

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172