23948sdkhjf

MQ lockar allt färre till butikerna - försäljningen dök

Jämförbara försäljningen i butiker för MQ dök med nära 12 procent. Även Joys försäljning backar och resultatet minskar men kedjan sticker ut och lockar fler kunder till den fysiska miljön.

Nettoomsättningen i andra kvartalet, december till februari, uppgick till 448 miljoner kronor (496) vilket var en minskning 9,7 procent.

Den jämförbara försäljningen minskade med 10,9 procent. Bruttomarginalen uppgick till 50,6 procent (51,0). Rörelseresultatet uppgick till -4 miljoner kronor (14), vilket motsvarar en rörelsemarginal på -1,0 procent (2,8). Periodens resultat uppgick till -3 miljoner kronor (10). I koncernen ingår både MQ-kedjan och Joy.

I rapporten skriver MQ att;

”Ett nytt jämviktsläge mellan fysisk och digital handel kommer att etableras och det gäller att parera och se över det egna butiksnätet parallellt med att e-handeln utvecklas. Vi ser våra olika kanaler som en helhet som bygger och understödjer varandra, men där balansen måste vara den rätta utifrån marknadens förändring samt kundens perspektiv”.

Under kvartalet stängde den sista butiken för MQ i Norge och verksamheten är nu avvecklad. På butiksfronten för MQ har butiken i Huskvarna stängts medan enheterna i Borlänge och Fältöversten i Stockholm byggts om. För Joy har butikerna i Marieberg i Örebro, Borås samt Emporia i Malmö byggts om och haft nypremiär med nytt butikskoncept.

För MQ-kedjan uppgick omsättningen till 392 miljoner kronor (436) vilket var en minskning med 10,2 procent. I jämförbara butiker minskade försäljningen med 11,7 procent. Rörelseresultatet i kvartalet uppgick till 10 milljoner (21).

Joys omsättning uppgick till 56 miljoner kronor(60) vilket var en minskning med 6,5 procent. Kedjans försäljning i jämförbara butiker minskade under andra kvartalet med 5,3 procent. Rörelseresultatet i kvartalet uppgick till -14  miljoner kronor (- 7).


Koncernen har 122 butiker för MQ och 53 för Joy.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094