Annons:

PrenumereraDagens Handel nyhetsbrev - registera dig här!

Namn
E-postadress*

Vår policy för e-postadresser


Prenumerera


Vill du ha vårt nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan

Namn
E-postadress*

Vår policy för e-postadresser


Från Kappahl till Stadium

företag:  
titel:  

Stefan Högkvist har rekryteras till tjänsten som ny försäljningsdirektör på Stadium. Han kommer senast från Kappahl där han innehaft samma roll. Stefan Högkvist tillträder sin nya tjänst senast den 1 mars.

Stefan Högkvist har en lång erfarenhet från ledande befattningar inom detaljhandel och service och har förutom Kappahl tidigare arbetat för Hemtex och Sats. Han efterträder Kajsa Claesson som tidigare höstas gick vidare till en tjänst som vd för Twilfit.

– Vi är oerhört glada över att ha fått chansen att knyta till oss Stefan Högkvist. Stadium har en spännande tid framför sig och för att möta våra utmaningar på det bästa sättet krävs en djup förståelse för både detaljhandeln och vad som driver människor till ett aktivt liv. Stefan har de båda perspektiven, och vi ser fram mot att få ta del av hans kunskap, säger Gustaf Öhrn, koncernchef för Stadium.

 

 

Ny försäljningsdirektör på Kappahl

företag:  
titel:  

Camilla Wernlund har utsetts till ny försäljningsdirektör hos Kappahl och tillträder den 16 februari 2015. Camilla Wernlund arbetar sedan 2011 som konceptchef på Kappahl och har bland annat drivit utvecklingen av modekedjans nya butikskoncept. Hon har tidigare erfarenhet av ledande befattningar från bland annat Granngården och Lindex.
– Jag är mycket glad över att vi nu kan knyta Camilla, hennes stora engagemang och gedigna erfarenhet ännu närmare vårt fortsatta arbete med att stärka relationen till vår kund, säger vd och koncernchef Johan Åberg.

Nuvarande försäljningsdirektör Stefan Högkvist, som rekryterades från Hemtex för drygt två år sedan, går vidare till Stadium och tjänsten som försäljningsdirektör där.

 

 

Han blir ny vd för Smart Shop

företag:  
titel:  

Tor Enander har lång erfarenhet från olika positioner inom dagligvarubranschen och kommer närmast från rollen som vd för Pocketstället. Tidigare har han varit vd för Exotic Snacks. Han tillträdde den 12 januari 2015.

– Det är spännade att vi lyckats knyta Tor Enander till Smart Shop. Han har mer än 25 års erfarenhet från att arbeta i och med dagligvaruhandeln, och dokumenterad erfarenhet av tillväxtprojekt, säger Fredrik Ramén, styrelseordförande i SmartShop Scandinavia . Vår ambitiösa strategi innefattar förutom rekrytering av ny vd en marknadsstrategi som över tid ger Smart Shop en bredare position på marknaden.

– Jag är mycket inspirerad över att ha fått detta förtroende men är också ödmjuk inför uppgiften. Smart Shop är i dag den ledande leverantören i Sverige av automatsystem för säker hantering av stöldbegärliga varor inom dagligvaruhandeln. Jag ser fram emot att få leda bolaget i nästa fas med breddad distribution och där ett ökat inslag av tjänster är ett av fokusområdena, säger Smart Shops nya vd Tor Enander.

 

Han går till Björn Borg

företag:  
titel:  

Jonas Lindberg Nyvang har utsetts till ny global marknadsdirektör för Björn Borg AB och tillträder den 1 februari 2015. Han ersätter Lina Söderqvist som lämnar modeföretaget efter tre år. Han har lång erfarenhet av marknadsföring, från Berghs School of Communication och som team- och affärsutvecklingschef hos Starcom Sverige.  Han ska ingå i modeföretagets ledningsgrupp.

– Det ska bli otroligt roligt och en fantastisk utmaning att leda varumärkets förflyttning mot ett tydligare sportmode-erbjudande globalt, säger Jonas Lindberg Nyvang i en kommentar.

/habit.se, PH

 

Från Elon till Elkedjan

företag:  
titel:  

Han har tidigare arbetat som vd för vitvarukedjan Elspar, som har sina medlemsbutiker inom Elkedjan, sedan 2013. Elkedjan har totalt 190 butiker och 1900 elektriker över hela Sverige. 

– Det känns otroligt roligt att börja jobba med kedjefrågor igen och komma våra medlemmar närmare, säger Mikael Rönnbro. Elkedjan är i ett skede där det händer mycket. Vi har på kort tid ökat stort i antal butiker och under 2014 har vi tagit fram ett helt nytt kommunikativt koncept. Utöver vitvaror arbetar Elkedjan starkt med produktkategorierna Hem-El och Belysning, det är viktigt att kunden hittar bredden hos oss som fackhandlare.

Elkedjan bildades för snart 50 år sedan och tillsammans med Elon ingår Elkedjan i Elon Elkedjan Logistic AB, landets största inköps- och logistikkoncern för vitvaror med tillsammans över 400 butiker i landet. Elkedjan är en frivillig fackhandelskedja med 190 butiker och 1900 elektriker i hela Sverige. I produktsortimentet finns vitvaror, hem-el och belysning.

Ny marknadschef till Åhléns

företag:  
titel:  

Lina Söderqvist har rekryterats till Åhléns och tjänsten som marknadschef. Hon har en bakgrund från både reklambyråvärlden och detaljhandeln, och kommer senast från en tjänst som marknadsdirektör på Björn Borg.

– Med en bakgrund som både projektledare och vd, har Lina stor erfarenhet av att agera både strategiskt och operationellt. Till det vill jag addera hennes ledarskapskvalitéer. Dessa erfarenheter är alla en stor tillgång för Åhléns verksamhet, säger Gregg Mowins, vd för Åhléns.

Lina Söderqvist tillträder sin nya tjänst den 2 mars.

 

Ny vd på Lensway

företag:  
titel:  

Erik Grohman har utsetts till ny vd för e-handelsbolaget Lensway, e-handlare inom optik. Han har rekryterats från låneförmedlaren Freedom finance och har nyligen tillträtt vd-posten på Lensway.

Enligt ett pressmeddelande initierades rekryteringen i samband med att den internationella optikjätten Essilor i somras förvärvade kanadensiska Coastal.com som i sin tur äger Lensway.

En avgörande faktor vid rekryteringen var Erik Grohmans erfarenhet av onlinetjänster och marknadsföring, samt rutinen att centralt bygga upp och driva verksamheter på nätet, skriver man i pressmeddelandet.

– Jag lockades av utmaningen att driva ett företag med en stolt tradition och stark marknadsposition. Potentialen är enorm, säger Erik Grohman.

– Ambitionen är att LensWay även i fortsättningen ska vara en marknadsledande aktör som utvecklar och driver optikmarknaden framåt.

Erik Grohman ersätter Peter Lee, som var vd för Lensway i två år.

 

Hon blir Gudrun Sjödéns nya vd

företag:  
titel:  

Det är Christina Tillman som utsetts till ny vd för Gudrun Sjödén Design AB.
Gudrun Sjödén själv fortsätter att vara kvar som creative director, designchef och styrelseordförande.

– Jag är mycket glad över att Christina tackat ja till att bli ny vd i mitt livsverk Gudrun Sjödén. Med sin gedigna bakgrund inom retail och mode kommer hon att bli ett perfekt tillskott i vår fortsatta globala expansion. Det här ger mig stora möjligheter att fokusera och bidra till utvecklingen av de kreativa bitarna och expansion i Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA, säger Gudrun Sjödén.

Christina Tillman är civilekonom, arbetar idag med affärsutveckling och har tidigare varit vd för modeföretaget Odd Molly under sju år. Hon sitter i ett antal styrelser inom framförallt mode och handel. Hon har arbetat i ledande position inom Indiska Magasinet och varit operativ chef på Face Stockholm.

Christina Tillman tillträder som vd för Gudrun Sjödén Design AB och Gudrun Sjödén Holding AB 1 februari.

Hon ersätter Thomas Hedström som lämnade vd-posten tidigare i höst.

 

Gudrun Sjödén-fakta:

Företaget Gudrun Sjödén startades 1976 av Gudrun och Björn Sjödén. Idag omsätter företaget över 700 miljoner och säljer kläd- och hemtextilkollektioner genom egna konceptbutiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannien, USA samt via distanshandel/webb/katalog till kunder i 52 länder. 

Han ska sälja Björn Borg i världen

företag:  
titel:  

Joacim Sjödin har rekryterats till tjänsten som global försäljningsdirektör för Björn Borg. Han har de senaste femton åren verkat i olika säljledande befattningar inom starka varumärken, senast som försäljningsdirektör för Peak performance och Sverigechef för Adidas group Norden.

– Joacim är en ledare med otrolig försäljningskapacitet och hans långa gedigna erfarenhet från starka livsstilsvarumärken med detalj- och e-handel tillför värdefullt kunnande till Björn Borg. Med den kompetens och energi som Joacim Sjödin bidrar med får vi rätt förutsättningar att utveckla Björn Borg vidare, kommenterar Henrik Bunge, vd i Björn Borg.

Joacim Sjödin tillträder i april 2015.

Ny chef för design och inköp på Lindex

företag:  
titel:  

Malin Lindgren blir ny Design- och inköpsdirektör på Lindex. Hon kommer senast från en liknande roll på Peak performance, där hon har arbetat i åtta år. Tidigare har hon arbetat inom H&M på olika positioner i Sverige och Asien.

Malin Lindgren börjar sin nya tjänst den 2 mars. Lindex inköpsavdelning består idag av 200 medarbetare med bland annat designer, inköpare, controller och produktutvecklare i de olika teamen som arbetar med att skapa mode till modekedjans över 480 butiker i 16 länder.

Ny affärschef på Byggmax

företag:  
titel:  

Marcus Hed har utsetts till ny Affärschef och medlem i ledningsgruppen på Byggmax. Som Affärschef ansvarar Marcus Hed för all butiksdrift, kundtjänst och butiksetablering. Han kommer närmast från tjänsten som Regionchef för region Norr inom Byggmax.

Han efterträder Mikael Bengtsson, som på egen begäran lämnar Byggmax i januari 2015, för att jobba i sitt egna bolag.

 

Clas Ohlson rekryterar ny personaldirektör

företag:  
titel:  

Clas Ohlson har utsett Karin Svenske Nyberg till personaldirektör. Hon kommer närmast från en befattning som personaldirektör inom skogs- och pappersindustriföretaget Stora Enso och affärsområdet printing and reading.

– Karin Svenske Nyberg kommer att bidra starkt till vår koncernledning med sin kompetens och erfarenhet från att driva HR-frågor i en internationell miljö. Hon kommer att få en viktig roll med ansvar för att säkra vår kompetensförsörjning och personalutveckling under vår fortsatta tillväxt och internationalisering, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Clas Ohlson.

Karin Svenske Nyberg kommer att ingå i företagets koncernledning.

Tobias Lindblom

företag:  Tailor store
titel:  Marknadschef

Tobias Lindblom är ny marknadschef på e-handeln Tailor store. Han kommer närmast från Cdon group där han arbetat som markansdchef för Cdon.com, Nelly.com, Gymgrossisten.com, Tretti.se, Lekmer.se, Bodystore.com, Heppo.com och Rum21.se.

Magnus Penker

företag:  Digital inn
titel:  VD

Lasse Folt har rekryterats till optikerkedjan Klarsynt och rollen som vd. Han kommer närmast från Designtorget. Lasse Folt har tidigare ledarerfarenhet från bl a NK, Strömma och Stockholmsmässan.

Mats Liedholm

företag:  Valora trade Sweden
titel:  VD

Mats Liedholm har tillträtt som ny vd för säljbolaget Valora trade Sweden. Mats Liedholm har varit marknadsdirektör för Spendrups sedan 2007 och har tidigare varit inom Kraft-koncernen i 16 år, bland annat som marknadschef för kaffe och choklad.

Thomas Person

företag:  Lagena distribution
titel:  VD

Stefan Danieli

företag:  RNB retail and brands
titel:  Finanschef

Stefan Danieli har utsetts till ny finansdirektör i RNB retail and brands. Han kommer närmast från Eyeworks Scandinavia. Tidigare har Stefan Danieli bland annat varit finanschef på Vingresor och SDI media group.

Anders Wennerberg

företag:  Coop forum
titel:  Kedjechef

Anders Blomster har rekryterats som marknadschef på outdoorföretaget Outnorth. Han kommer närmast från tjänsten som marknadschef på Naturkompaniet. Anders Blomster kommer ha marknads- och försäljningsansvar för samtliga länder

Prenumerera


Vill du ha vårt nyhetsbrev - fyll i din e-postadress nedan

Namn
E-postadress*

Vår policy för e-postadresser


Twitter

[twitter-widget username="dagenshandel" items="5"]
© Dagens Handel, Box 72001, 18172 Lidingö, 08-6704100