23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nyheter från Wallenius Water Innovation AB

Tillbaka till företagsprofilen.

Sortera efter
Sida av 5

AQ M-Tech installerar FluidWorker för hållbar produktion

den 27 december 2021

FluidWorker enheter har nyligen installerats hos AQ M-Tech AB i Uppsala för att skapa och säkra en hållbar produktivitet i sina bearbetningsmaskiner med hög precision.

Atlas Copco Groups resa mot en mer hållbar framtid

den 30 september 2021

Atlas Copco Group är kända för sina innovativa och hållbara lösningar som maximerar produktion och kvalitet. Produkterna utvecklas hela tiden i takt med att världen förändras och företaget ställer stora krav på kvalitet, säkerhet och miljö. 

Hur tar man kål på bakterier med UV-teknik?

den 31 augusti 2021

Det finns tre olika kategorier när man talar om UV-ljus: A,B och C. Men hur fungerar egentligen de olika UV-strålningarna? och hur används ultraviolett ljus för att ta kål på bakterier?

Hållbar utveckling och friska medarbetare

den 22 juli 2021

Wallenius Water hjälpte Siemens i Finspång att förbättra arbetsmiljön 

Cirkulär ekonomi för metallbearbetande industrin

den 24 juni 2021

Cirkulär Ekonomi är ett metaforiskt uttryck som används flitigt i den globala hållbarhetsdiskussionen. Ordvalet ger en omedelbar illustration av jordens begränsade resurser och det akuta behovet av återanvändning och återvinning.

Därför är rätt koncentration så viktigt

den 24 maj 2021

Vikten av att hålla rätt koncentration i skärvätskan är avgörande. Alla vet att med fel koncentration kommer problem som kan få stor påverkan på produktionen, arbetsmiljön och företagets kostnader för t.ex. rengöring, nya kemikalier och avfall.

Gift i din arbetsmiljö? Så påverkar biocider din arbetsplats

den 15 april 2021

Visste du att biocider som används för att döda mikroorganismer i processvätskor inte bara kan vara skadliga för den som hanterar dem, utan även för samtliga som jobbar och vistas i lokalerna?

Återanvända skärvätska istället för att återvinna

den 25 mars 2021

Som miljömedveten medborgare är det självklart att återvinna. När det kommer till processvätskor kan dock återvinning vara slöseri med ekonomiska resurser och skadlig för miljön.

Förbättrad arbetsmiljö och produktivitet hos Stafsjö Valves

den 25 februari 2021

Det här är en fallstudie hos Stafsjö Valves som beskriver långsiktiga effekter av en FluidWorker-installation samt byte till ny UV-stabil skärvätska från Quaker Houghton. Studien beskriver såväl hälso- och miljömässiga så väl som ekonomiska fördelar.

Cirkulär ekonomi för metallbearbetande industrin

den 27 januari 2021

Inte minst inom industrin är cirkulär ekonomi centralt för att vi ska bygga en hållbar framtid. Att implementera en cirkulär process för processvätskor är därför en mycket viktig del för att lyckas.

SKF minskar mängden kemikalier i arbetsmiljön

den 8 oktober 2020

Genom rätt teknik för återvinning, såsom UV-ljus och filtrering, lyckas SKF i Katrineholm återvinna 350 ton skärvätska per år. Den stora utmaningen med att hålla mikroorganismer under kontroll sker med UV ljus som innebär en säker arbetsmiljö.

Ny teknologi ersätter farliga kemikalier i Hudiksvall

den 14 juli 2020

Sunfab i Hudiksvall märkte att deras skärvätskesystem allt oftare blev utsatt av bakterieangrepp. Lösningen blev Fluidworker 100 och produktionsinjenjör Peter Backström överraskades av det snabba resultatet.

Machokulturen – en arbetsmiljörisk

den 10 juni 2020

Studier visar att det fortfarande är alldeles för många som insjuknar och dör på grund av att arbetsmiljöproblem inte tas på allvar. En av orsakerna är den machokultur som fortfarande lever kvar i verkstaden.

Underhåll av moderna skärvätskor – så funkar det

den 19 maj 2020

Att hantera skärvätskan rätt är en av de allra viktigaste hörnstenarna för att uppnå god skärvätskeekonomi och få längre bytesintervaller. Här är de två viktigaste parametrarna att ha koll på!

Hälsosammare arbetsmiljö sparar pengar

den 2 april 2020

Samtidigt som verkstadsindustrin drivs mot högre produktivitet så begränsas möjligheterna genom lagstiftning att på kemisk väg bekämpa bakterietillväxt i skärvätskan.

FluidWorker, ett alternativ till biocider för skärvätskor

den 17 mars 2020

Användandet av giftiga biocider i skärvätskor är ett hett ämne i Sydkorea. Tack vare ansträngningar från flera aktörer har man lyckats fasa ut formaldehydavgivarna från skärvätskor!

Bakterier i verkstaden orsakar hälso- och produktionsproblem

den 3 mars 2020

Välkommen på ett halvdagsseminarium hos Wallenius Water Innovation den 11:e mars

Febrig efter en dag i verkstaden?

den 13 februari 2020

Medarbetarna på en verkstad hade konstiga förkylningssymtom som aldrig bröt ut och de mådde bättre under ledigheter. När verkstaden fick bättre kontroll på endotoxinnivån minskade besvären.

Swedish Match investerar i arbetsmiljön

den 7 januari 2020

Swedish Match kontaktade Wallenius Water som hjälpte till med rådgivning och förslag på lösning. I augusti 2018 installerades en FluidWorker 100 på slipsystemet.

Gift i din arbetsmiljö? Så påverkar biocider din arbetsplats

den 10 december 2019

Visste du att biocider som används för att döda mikroorganismer i processvätskor inte bara kan vara skadliga för den som hanterar dem, utan även för samtliga som jobbar och vistas i lokalerna?

Hållbar ny teknik förbättrar både arbetsmiljön och lönsamhet

den 21 oktober 2019

FluidWorker 100 erbjuder en ny metod för verkstadsindustrin att både förbättra arbetsmiljön och lönsamheten i applikationer med processvätskor för metallbearbetning, härdning och tvätt.

Borsyra & reproduktionstoxicitet

den 30 september 2019

Turerna kring borsyra har sannerligen varit många och än är det inte slut visar det sig. Denna gång är det den specifika koncentrationsgränsen för reproduktionstoxicitet som är uppe för diskussion.

Hur fungerar UV-teknik?

den 5 juni 2019

Att man kan ta kål på bakterier med UV är ingen nyhet. Men hur funkar det då?

Så vanligt är det att bli sjuk av jobbet

den 20 maj 2019

Det svåra med att mäta hur många som drabbas av lungsjukdomar på grund av sitt jobb är att man ofta blir sjuk tiotals år efteråt.

Resultat per sida:12244896
Sida av 5

Fakta om Wallenius Water Innovation AB

Adress
Wallenius Water Innovation AB
Franzéngatan 3
112 51 STOCKHOLM

Region
Sverige
Stockholms län
Stockholms stad

Telefon: +46 08-120 138 00

Fax: +46 08-522 722 99

VAT nummer: SE559127703201

Anställda: 15

Certifikat: CE, Sellihca

Kontaktpersoner

Hans Ahlgren
Julia Karlsson
Per Vesterberg

Sänd till en kollega

0.234