23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bilförsäljningen 2018 med toppar och dalar

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Med svenskarnas dagliga behov av en bil är det inte förvånande att en stor mängd fordon inhandlas varje år runtom i vårt avlånga land.

Den övergripande bilförsäljningen har sina toppar och dalar som vanligt, men numera kan det vara gynnsamt att satsa på en begagnad bil istället för ett sprillans nytt åk.

Förändringarna i juli 2018
Juni var en lyckad månad för många bilförsäljare, och skälet till detta blir klart när man kikar på händelseförloppet under den kommande månaden. Det var nämligen i juli 2018 som den nya fordonsskatten trädde i kraft, vilket ledde till att försäljningen av personbilar dalade relativt fort. Trots detta ser man ett specifikt märke vars popularitet har skjutit i höjden, och detta är just Volkswagen. Marknaden för personbilar må ha minskat med 17,3 %, men Volkswagen ökade trots detta med 32,9 %. Under den månaden som var tuff för de flesta bilförsäljare registrerades hela 6 040 nya Volkswagen bilar, vilket definitivt är en förträfflig siffra på enbart en månad. Detta kan jämföras med det välkända varumärket Volvo som enbart nådde siffran 3 082.

En ytterligare förändring som mitten av 2018 har medfört är just populariteten av de laddningsbara fordonen. Det har registrerats 32 % fler laddningsbara bilar under augusti 2018 jämfört med samma månad året tidigare. Skälet till den enorma ökningen har att göra med en ökad miljöbonus som har anknytning till den införda fordonsskatten

Alltfler satsar på begagnade bilar
Med den stora prisskillnaden mellan en ny och en begagnad bil samt möjligheten att få ett högkvalitativt fordon trots tidigare användning är det inte ovanligt att man tar beslutet kring att inhandla en begagnad personbil. Oavsett om man är på jakt efter en VW T-Roc eller en mindre variant finns det många högkvalitativa begagnade bilar till förträffligt låga priser att stöta på. Det varumärket som har klarat sig mycket bra under de senaste månaderna är som sagt Volkswagen, och detta tyska bilmärke har en lång rad fordon som inte förlorar sitt andrahandsvärde lika fort som många andra märken. 

Bilmodellerna som Volkswagen är extra stolta över att presentera är just Passat, Golf och Polo. Dessa modeller intog marknaden så tidigt som på 70-talet, och deras popularitet har aldrig verkat dala. 

Hur kommer 2019 att se ut?
En intressant punkt att ha i åtanke är hur begagnade bilar med största sannolikhet kommer att fortsätta att falla i pris under det kommande året. Detta till följd av introduceringen av fordonsskatten som ledde till en kraftigt ökad försäljning under juni 2018 – en månad innan fordonsskatten trädde i kraft. Med sänkta priser på begagnade bilar kan det därför gynna en att inhandla ett tidigare använt fordon, och om man vill ha möjlighet att undvika fordonsskatten kan det vara läge att lägga krut på en laddningsbar bil. Lyckligtvis nog finns det ett flertal hemsidor där man kan inhandla högkvalitativa begagnade bilar till ett förmånligt pris, så det är en god idé att kika på en ny bil i dagsläget.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.075