23948sdkhjf

Massera som proffsen med rätt massagebänk

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Massage är en traditionell teknik som har använts i tusentals år för att behandla spänningar, skador och värk i kroppen.

Själva definitionen av massage är behandling av kroppens vävnader genom mekanisk bearbetning med händerna. Olika sätt att massera ger olika effekt. Taktil massage, som bland annat används inom vården, är en mjuk och långsam massage. Traditionell massage bearbetar även de underliggande musklerna. Den mest populära tekniken i Sverige idag är idrottsmassage, som gjort sig känd världen över under namnet svensk massage.

Fysisk beröring kan vara livsavgörande
Beröring är ett grundläggande behov hos människan. För ett litet barn kan det vara livsavgörande, men det har stor betydelse genom hela livet. Massage frisätter må-bra-hormonet oxytocin som har en positiv inverkan på allt från fysiska symptom som spänningar och smärta till mentala symptom som oro och ångest. Massage har även positiva effekter hos demenssjuka. För företag som erbjuder personalen massage på arbetstid betyder det drastiskt minskade sjukskrivningar och ökat intresse för hälsa hos personalen.

Massagebänkar för proffs och hemmabruk
En massagebänk är inte längre tung, otymplig och en dyr investering. Numera finns smidiga, ihopfällbara massagebänkar till priser som gör att var och en kan ha en hemma. Tänk dig att kunna få och ge professionell massage i ditt eget hem, vilken lyx! Hos TecTake hittar du flexibla massagebänkar i hög kvalitet som passar lika bra hemma som på den professionella kliniken.

Så väljer du rätt massagebänk
Vilken bänk ska du då välja? Ja, det beror på hur du vill använda den. Tänk igenom vilka behov du har av en massagebänk för just ditt sätt att massera. Här följer några tips och råd att tänka på:

1. Arbetssätt. Varje massageterapeut arbetar på sitt eget sätt. Fundera över hur du arbetar och vilka tekniker du vill använda dig av.

2. Kundens bekvämlighet. Ger du behandlingar där kunden ska ligga stilla under längre tid är det en fördel med tjockare stoppning.

3. Höjd. En bänk med justerbar höjd gör att du kan variera arbetshöjden efter behov. En justerbar bänk kan också användas av flera massörer som är olika långa.

4. Bredd. Bredden har betydelse för vilken massageteknik du använder. Med en smalare bänk kommer du kommer du tätare intill den du behandlar, vilket underlättar en del grepp och moment. Med avtagbara armstöd kan du enkelt variera bredden.

5. Skötsel. Klädseln ska vara tålig och lätt att göra ren. Alla massagebänkar från TecTake är klädda i mjukt, slitstarkt konstläder som tål fukt och är avtorkbart.

6. Tillbehör. Med olika tillbehör som armstöd, extra kuddar till nacken, under knäna eller extra huvudstöd kan du anpassa massagebänken. Då har du möjlighet att använda olika tekniker vid olika behandlingstillfällen.

7. Flexibilitet. Du kan också välja bland massagebänkar med olika fällbara zoner, så att du till exempel kan fälla upp fotstöd, huvudstöd eller stöd för benen.

8. Bärbar eller inte? En bärbar massagebänk är oumbärlig för massören som åker ut till sina kunder. Förutom att priset är överkomligt har den bärbara massagebänken fördelen att den tar väldigt liten plats när den är ihopfälld, vilket gör den idealisk för hemmabruk. Trots sin låga vikt är de bärbara massagebänkarna från TecTake mycket stabila och rejäla.

Professionella massagebänkar till förmånliga priser
TecTake erbjuder massagebänkar och massagestolar till riktigt bra priser utan att tumma på kvaliteten. Bänkarna är justerbara och passar till många olika massagetekniker. Alla deras bärbara massagebänkar levereras med en praktisk transportväska, som också skyddar bänken mot smuts och damm när den förvaras. Oavsett vilken massagebänk du önskar dig, hittar du den hos TecTake. Deras generösa sortiment av massagebänkar, massagestolar och tillbehör hittar du här.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.101