23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Paper Town är en av Sveriges ledande leverantörer av posters och tavlor

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det svenska företaget Paper Town säljer posters, print och tavlor med unika motiv. Deras produkter är skapade av designers och fotografer över hela världen.

Det finns över 800 olika motiv att välja mellan och de flesta har en konstnärlig känsla med en avskalad estetik. Texttavlor, städer, kartor, barnmotiv, fotokonst, grafiskt, djur och mode är några av kategorierna som finns i butiken. Flera av motiven är designade för att passa ihop och det går därför utmärkt att skapa en tavelvägg med olika posters och tavlor från Paper Town. Företaget har även ett unikt koncept. De kombinerar nämligen två passande motiv tillsammans och säljer bägge till kampanjpris. De kallar paketen för “Perfect pair” och för personer som vill lägga grunden till en tavelvägg hemma är paketet en passande start.

Företagets VD Julia M. Gustafsson fotograferar och designar flera av produkterna. Hon har tidigare målat originaltavlor i stort format enligt kunders önskemål och har även haft utställning med sina målningar, skisser samt produkter. Hon har en konstnärlig vision som driver hennes företagande:

- Konsten är mitt sätt att uttrycka mig på och där ligger penseln och kameran varmast om hjärtat - men jag är intresserad av all konstform. Jag vill skapa saker som får folk att känna något, oavsett vilken känsla det är. Att få folk att stanna upp och känna så olika känslor eller tänka så olika tankar om ett och samma motiv är fantastiskt. Det finns inga gränser och inga rätt eller fel. Det är det som är det fina med konst, säger Julia.

Bland Julias motiv hittar man abstrakt konst, svartvita fotografier på växter, färgfotografier på byggnader och andra stämningsfulla bilder som kan kombineras med varandra.

Digital Drawings
En kollektion som släpptes 2019 kallas för Digital Drawings och den är skapad av Paper Towns egna designers. Kollektionen består av abstrakta motiv där det minimala står i centrum. Motiven består ofta bara av ett streck och passar mycket bra in i den avskalade nordiska inredningen. Toner som beige, svart, vitt, mattade pastellfärger och guld går som en röd tråd längs hela kollektionen. Många av motiven föreställer den nakna människokroppen, men det finns även motiv som enbart tolkar abstrakta former.

Trycks i Sverige
Paper Town säljer posters och tavlor till privatpersoner här, men fysiskt befinner de sig i halländska Kungsbacka. Där trycks alla posters efter beställningen har kommit in. Företaget har inga produkter på lager, för när beställningen trycks efter behov försäkras den höga kvaliteten när det kommer till tryckning, förvaring och packning. Dessutom är det mer miljövänligt att trycka upp posters eller tavlor vid en faktisk beställning, eftersom det motverkar onödig användning av material. Alla posters trycks på ett kraftigt, matt premiumpapper i moderna maskiner. Sedan rullas postern in i silkespapper och förpackas i en svart papperstub.

Återförsäljare över hela landet
Företaget grundades sent år 2017 och sålde till en början enbart till privatpersoner. Sedan 2018 är Paper Town även leverantörer av posters och tavlor till olika återförsäljare som har en egen avdelning på företagets sida. Där kan de köpa posters, ramar och posterställ till grossistpriser. Paper Town trycker sina motiv två gånger i månaden till återförsäljare.

Det minskar svinn och garanterar att alla motiv håller samma proffsiga kvalitet. Återförsäljare måste därmed lägga sin beställning minst en dag innan tryckdagen. Alla posters levereras i papperstub med en guldetikett där motivet syns tydligt. Att visa upp alla posters är därför mycket enkelt för återförsäljarna, eftersom alla posters säljs förpackade och inte behöver hängas upp. Paper Town har även designat ett unikt golvställ som rymmer 48 posters på det minimala utrymmet 0,25 kvm.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063