23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Coilovers ger ultimativ flexibilitet

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Oavsett om du är ny på bilmarknaden eller en härdad bilveteran kan det vara lika svårt att bestämma sig för vilken form för sänkning din bil skall ha.

Sänkningsfjädrar är det mest vanliga på marknaden, som hjälper bilen med att hålla sig på ett stabilt läge och förbättrar väggreppet. Det är därför också den mest populära lösning i Sverige.

Sänkningsfjädrar eller coilovers?
Sänkningsfjädrar presterar också alltid stabilt på olika sorters terräng vilket är perfekt för det svenska klimatet, som varierar från soliga somrar till snöiga vintrar. Ändå finns det dom som vill ha mera flexibilitet i deras bil, där man kan justera när vädret ändrar sig året runt.

I denna situation kan det vara bra att köpa coilovers. Coilovers har samma funktion som sänkningsfjädrar där dom säkrar väggreppet och håller bilen på marken. Där dom skiller sig från vanliga fjädrar är att dom kan justeras ner och upp.

Som sagt kan vilken som helst sortens väder vara i Sverige. När solen skiner och det är varmt, gör det inget att man låter sin bil ligga lågt på vägen. Det finns låg risk för att man glider på vägen eller liknande, såframt att man själv kör säkert och är medveten om vädret. Men när det är vinter, då vill man inte vara nära snön och den halka vägen. Därför kan coilovers öka din höjd så att du minskar risken för att krocka.

Högre pris, bättre kvalitet
Alltså har coilovers extra funktioner jämfört med vanliga fjädrar, vilket gör att de också nästan alltid kostar extra. Om vi jämför coilovers med vanliga sänkningsfjädrar är de alltså signifikant dyrare, men kommer också med flera funktioner, vilket i vår åsikt gör dom värt det.

Som alla andra fjädrar då är coilovers en av komponenterna i din bil, som ganska snabbt kan bliva slitna. Deras funktion är att säkra ditt väggrepp vilket betyder att när dom slits ner, då vill man inte längre köra säkert på vägarna.

I detta tillfälle är man inte bare en risk för sig själv och sin egen säkerhet, men också för andra i trafiken. Det går ganska bra att justera på dina coilovers om du vill ha dem högre eller lägre, men vid byte rekommenderar vi att du låter mekanikern fixa det åt dig.

Enkelt och snabbt
Oftast vill vi rekommendera att du låter proffsen stå för installationen, om inte du själv är utbildat eller har erfarenhet med att göra denna sortens arbete. Många ville inte ens tänka tanken om att fixa bilen själva, men detta är bara en liten varning. Vid fel installation av coilovers kan man i vissa tillfällen skada sin bil, och vid de allra värsta tillfällen kan man skada sig själv och andra i trafiken.

Om du i lång tid har kört i samma bil och kanske har märkt en skillnad, kan det vara dags att få kollat upp på dina fjädrar. Vet du inte vart du ska börjar med att kolla, eller tycker du inte priserna hos din mekaniker är särskilt bra, kan du kolla den här sidan billiga-coilovers.se för inspiration om de billigaste – och bästa coilovers.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.057