23948sdkhjf

Bli fri från åderbråck

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Åderbråck drabbar cirka 30% av kvinnor och 15% av män i Sverige, och upplevs av många som en jobbig och generande sjukdom.

För de flesta har åderbråck bara en estetisk negativ effekt då det inte ser så snyggt ut och kanske gör så att du väljer att dölja benen eller använda strumpbyxor för att minska synligheten av åderbråcken. Det finns också de personer som upplever smärtor i benen på grund av den här sjukdomen.

Det finns dock hjälp att få, så du behöver faktiskt inte gå med den här sjukdomen längre utan det finns metoder man kan använda sig av för att ta bort åderbråck. I den här artikeln skriver vi lite mer om vad åderbråck är, hur det uppstår och vad det finns för slags behandling för att ta bort åderbråck.

Hur åderbrock uppstår
Åderbråck är en väldigt vanlig sjukdom som beror på förträngningar i blodomloppet. På benens blodådror (venerna) sitter små klaffar som gör att blodet rinner tillbaka till hjärtat och inte fel håll. Om de här klaffarna försvagas eller venerna blir för slappa är resultatet att trycket ökar och man kan då drabbas av åderbråck.

Åderbråck är som sagt en rätt vanlig sjukdom som drabbar cirka 30% av kvinnor och 15% av män i Sverige. Det finns vissa saker som ökar risken för åderbråck så som graviditet, övervikt, brist på motion, obalans i kvinnligt könshormon och ålderdom. Det finns vissa saker som du kan göra för att minska risken för åderbråck så som att använda stödstrumpor och motionera regelbundet.

Oftast inte farligt, men kan upplevas som generande av den som drabbas
Åderbråck visar sig ofta som slingriga och vidgade blodådror på benen. Om det är ytliga ser de ut som blå och knöliga utbuktningar i huden. Trots att åderbråck inte är farligt kan det vara generande och upplevas som oattraktivt med blå synliga ådror på benen och andra delar av kroppen.

Det kan göra att du väljer att dölja benen på sommaren eller använda strumpbyxor för att minska synligheten av ådrorna. Trots att åderbråck inte är farligt kan det i vissa tillfällen vara smärtsamt. Åderbråck kan göra så att fötterna svullnar upp samt ge en känsla avspänning och tyngd i benen. I några tillfällen kan åderbråck också göra så att det kliar runt anklarna och på benen.

Effektiv behandling för åderbråck
Är du trött på ditt åderbråck och vill göra något åt problemet så finns det flera olika kliniker i Sverige som behandlar åderbråck. Det finns många olika behandlingsformer för åderbråck så som laser, radiofrekvens, skum eller lim. Ingreppen är inte smärtsamma och de flesta märker inte av behandlingen då den utförs under lokalbedövning.

Det första steget mot att bli fri från åderbråck är att besöka en klinik där en specialistläkare kan undersöka åderbråcken med ultraljud. Det är viktigt att först undersöka åderbråcken för att veta vilken slags behandling som kirurgen skall använda sig av för att ta bort problemet. Vid undersökningen kan de t.ex se hur djupa åderbråcken är och hur allvarligt problemet är innan de väljer vilken metod de skall använda sig av.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.083