23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad ska du tänka på innan du beger dig ut och vandrar

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att vandra är ett fantastiskt sätt att få både motion och friskt luft på, samtligt som du kommer ut och upplever naturen på ett helt annat sätt än du är van vid.

En vandringstur i naturen kan vara ett bra och effektiv sätt att rensa tankarna och bli mer närvarande, men du kan också ta en vandringstur tillsammans med en nära vän eller familjemedlem och prata om allt mellan himmel och jord medans ni samtligt får en massa frisk luft och motion.

När vädret blir allt bättre framåt våren och sommaren är det allt fler som beger sig ut på vandringsturer i den svenska naturen. Rätt kläder är A och O när det kommer till att bege sig ut på en längre vandringstur.

Klä dig rätt
Nyckeln till en behaglig vandringstur är självklart att ha rätt kläder och skor på sig. Lager på lager principen är en bra start när det kommer till hur du ska klä dig inför en vandringstur. Det gör att du lätt kan ta av dig kläder om du böjar bli varm samt ta på dig fler lager när du känner dig kall. Fler lager krävs självklar om hösten och vintern när det är kallare temperaturer och mer risk för regn och blåst.

Vad ska man välja för slags kläder? De bästa materialen när det kommer till vandrings kläder är ull nära kroppen då det värmer väldigt bra, och syntetmaterial då det leder fukt bort från kroppen. Hos Eventyrsport.se finner du ett brett urval av både underställ, tröjor och ytterkläder som lämpar sig speciellt bra för just vandringsturer.

Zip- off byxor och vandringsskor
När det kommer till byxor så är ett bra tips att investera i byxor som kan justeras till flera olika längder med hjälp av blixtlås (sk. ”zip- off byxor”). Om sommaren och våren kan du ha shorts på dig när det är varmt ute, och långbyxor framåt kvällen när det blir kallare. Långbyxor är också bra att ha på sig om du ska gå igenom högt gräs och vill skydda benen mot fästingar.

Det finns inget värre än skoskav och ont i fötterna när man är ute och vandrar. Därför är just skorna en viktig del när det kommer till utrustningen när man skall ut och vandra. Skorna får gärna vara lite för stora (cirka en fingerspets) eftersom fötterna har en tendens till att svullna upp och bli större när man har gått länge.

Det kan också vara en bra ide en eller flera butiker som specialiserar sig på friluftsutrusning och rådfråga och prova dig fram tills du hittar den sko. Det kan vara en bra ide att investera i ett par ordentliga vandringsskor och inte köpa några som är allt för billiga.

Så oavsett om du ska bege dig ut i skogen, vandra i bergen eller bara vandra runt i det området som du bor så är det otroligt viktigt att du har rätt kläder på dig.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063