23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Att tänka på när man bygger upp ett lager för e-handel

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Driver du ett företag som säljer via nätet så behöver du normalt ha någon typ av lager för förvaring.

Är det tjänster du säljer behövs det självklart inte, men om du säljer fysiska produkter behöver de förvaras på något sätt. Vilken typ av lager du behöver beror på vilken typ av produkter du säljer i din webbshop. Gäller det en mindre verksamhet med försäljning av små produkter som inte upptar speciellt mycket plats kan det räcka med några hyllplan i ett arbetsrum. Är verksamheten större behövs normalt någon typ av lagerlokal för att förvara produkterna.

Förvaring hemma eller i lagerlokal?
När det gäller mindre enmansföretag kan ett extra rum i bostaden fungera som lagerlokal, åtminstone som en tillfällig lösning. Man får då se till att ta bort alla onödiga möbler och bara fokusera på att optimera lagringsutrymmet. En bra idé är att se till att ha så mycket hyllor och hyllplan på väggarna som möjligt. Avstånden mellan hyllplanen bör vara anpassade efter produkterna du säljer. Om du exempelvis likt fitnessguru.com/sv säljer kosttillskott i din webbshop kan kan det räcka med 2-3 decimeter höga hyllplan. Säljer du istället större produkter som möbler kan hyllplanen behöva vara både högre och djupare för att produkterna ska få plats. Hyllplanen är normalt tillverkade i trä eller metall, som de här stålhyllorna. Generellt kan man säga att trähyllor är lite snyggare, medan stålhyllor är mer praktiska.

Hur stor lager behöver jag?
Storleken på lagret beror inte bara på produkternas storlek, även om det självklart är en viktig faktor. Storleken beror även på hur mycket du behöver lagerföra och vilka kvantiteter du säljer. Är det enkelt för dig att fylla på lagret från din återförsäljare behöver du inte lagerföra speciellt mycket. Om du däremot beställer in dina produkter från exempelvis Kina och behöver vänta i flera veckor eller månader innan din leverans kommer blir behovet av att lagerföra större.

Säljer du produkter som kunderna inte förväntas få med snabb leverans, som kylskåp och andra vitvaror, kan det räcka att hushålla med ett litet lager. Därefter beställer du in från din leveranstör när du har fått en försäljning i din webbshop.

Hyra lagerlokal för ditt företag
Om dina nuvarande lokaler inte räcker till och du behöver hyra lagerlokal till ditt företag så finns det flera sådana möjligheter. Om du bara behöver förvara ett fåtal mindre produkter kan det räcka med ett kontorshotell där du har din arbetsplats och ditt lilla lager. Men om du säljer mer, eller har anställda, kan du istället välja att hyra en lagerlokal. Utgå ifrån din budget och dina behov när du letar efter lagerlokal. Se till så att det finns möjlighet att utöka lagret om din verksamhet behöver utökas, så att du inte växer ur lagerlokalen allt för snabbt när din verksamhet expanderar.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.082