23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Dagens chefsrekryteringar kräver djup branscherfarenhet

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att rekrytera kompetenta chefer med lång erfarenhet har blivit allt svårare.

I ett läge där rekryteringar av specialkompetens i allmänhet är en utmaning är det inte särskilt konstigt att efterfrågan på de bästa cheferna har ökat.

Förväntningarna på dagens chefer är ofta skyhöga. En bra chef ska vara lyhörd, kunna peka med hela handen och samtidigt vara ödmjuk och ha en närhet till personalstyrkan.

Specifika branscher kräver unik kompetens och även om chefen inte ska vara direkt operativ behöver chefen ha en övergripande kunskap om de områden som han eller hon har ansvar för. Chefen ska dessutom ha insikter när det gäller frågor kring arbetsmiljö, ekonomistyrning, HR och coachande samtal.

Att rekrytera interimschefer
Svårigheterna blir extra stora när det handlar om att hitta en interimschef. Inte helt oväntat är de bästa cheferna många gånger upptagna med sina tillsvidaretjänster. Att rekrytera interimschefer kräver därför djup branschkunskap och ett brett kontaktnät. Via företag som Brightmill finns det dock möjlighet att få hjälp med den här typen av rekryteringar.

Att rekrytera interimschefer skiljer sig avsevärt från en vanlig rekrytering. Det gäller att hitta rätt kompetens på kort tid. Då krävs det en enorm databas med kontakter inom respektive bransch. Få företag, myndigheter och organisationer har tillgång till den typen av breda nätverk idag. Det hör sällan till kärnverksamhet att upprätthålla ett kontaktnät av potentiella interimschefer.

Beredskap för oförutsedda situationer
Företag behöver ha en beredskap för situationer då den ordinarie ledningen inte kan närvara på arbetsplatsen. Det kan handla om perioder av föräldraledighet, tjänstledighet eller sjukdom. Sällan finns det personer inom företaget som är beredda att axla ledarskapet när ordinarie ledarskap inte finns på plats. Genom att generellt hålla uppe kompetensen kring ledarskapsfrågor i organisationen kan möjligheterna att hantera situationerna internt. Många väljer en annan väg som ofta blir mer kostnadseffektiv, nämligen att använda sig av extern rekryteringsbyrå.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063