23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Urininkontinens hos män?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Urininkontinens är oavsiktlig avledning av urin.

Det är inte en sjukdom utan ett symptom på ett problem i urinvägarna. Musklernara runt urinröret klämmer ihop detta, så inte urin läcker ur blåsan. När blåsan är fylld skickas det signaler till musklerna att släppa greppet om urinröret så att urinen kan passera och komma ur kroppen. Det finns olika anledningar till att denna funktion störs. Urininkontinens förekommer oftare hos äldre män än hos yngre. Vissa siffror hävdar att en av fyra män över fyrtio upplever den här typen av problem, i större eller mindre grad. Det är dock inte bara en vanlig del av åldrandet. Det kan vara medicinska, emotionella och fysiska orsaker och det krävs en läkare för att reda ut vad som orsakar urininkontinens i varje enstaka tillfälle.

Vad kan man göra åt det?
Om du upplever problem av den här arten bör du självklart ta kontakt med vårdcentralen för att reda ut orsakerna och få en adekvat behandling. I många tillfällen kan man komma problemen till livs och avsevärt minska symptomen. I vissa tillfällen kan man bli helt symptomfri. Detta kan dock ta sin tid och undertiden ska du få vardagen att fungera.

Det kan kännas obehagligt att ge sig ut i sociala sammanhang om man är bekymrad för plötsliga läckage. Det kräver planering men med lite framförhållning behöver man dock inte oroa sig. Lägg märke till var du har tillgängliga toaletter, när du kommer till nya platser, så vet du på förhand vad du har för möjligheter. Använd skydd och ha med dig extra så du kan byta om det behövs. Om inte du har möjlighet att byta kan det uppstå hudirritation. Vanligt vatten eller våtservetter är alldeles tillräckligt för att motverka detta. Det finns många bra produkter på marknaden, som gör att du kan fortsätta att vara precis lika aktiv, som innan problemet uppstod.

 

 

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.065