23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Norrköping, gammal industristad som ständigt växer

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Norrköping är en växande stad, här finns universitetscampus och blomstrande näringsliv.

Staden är färgad av både historisk och nutid industrier, staden har både nära till Stockholm och Mälardalen och har därför riktigt bra logistik möjligheter. Här finns goda chanser till arbetsmöjligheter och utbudet av boenden är också stora, det finns både trevliga villor, lägenheter och hyresbostäder i Norrköping.

I centrala Norrköping finner man den gamla platsen Industrilandskapet, under 1609-1988 fanns här Holmens pappersbruk där många Norrköpingsbor var anställda. Under 1990 började man kalla platsen för industrilandskapet, och sedan dess har platsen varit betraktat som ett industriellt kulturarv, inte bara för Norrköping utan också för hela Sverige.

Idag består industristaden av bland annat universitetscampus där nya spännande tankar och unga företagare växer fram. På platsen finns också ett Visualiseringscenter, hit kommer varje år omkring 100.000 besökare för att gå på konferenser, ta del av 3D-filmer i 360° och testa Virtual Reality.

Man kan också ta del av Norrköpings yrkeslivs-historia på Arbetets museum, här finns utställningar, skildringar och föreläsningar om dåtida yrken och industrier. Här finns över 2600 intervjuer om människors upplevelser, erfarenheter och arbeten, både historiska och nutida. Byggnaden som museet är beläget i är det gula stort huset ‘’Strykjärnet’’ som ligger mitt i Motala ström på den lilla ön Laxholmen. I Strykjärnet låg här från början under 1917-1962 Holmens bomullsfabriker.

I Norrköping ligger en av Sveriges största hamnar, det är mycket utvecklat hamnsystem som ständigt växer, till år 2023 beräknar man ha byggt ut 600 meter av kajen och ett helt nytt hamnparti på 120.000 kvadratmeter, hamnbassängen skall även bli djupare på vissa ställen så alla stora fartyg får plats på alla ställen.

Norrköping är sett som en av det städer i Sverige med bästa logistiklägen, hamnen har mycket bra geografiska förutsättningar med närhet till många platser. Norrköpings Hamn spelar därför en mycket stor och viktig roll för Norrköpings näringsliv. Hamnen är en fullservice hamn som tar emot alla olika typer av fartyg från olika företag i olika storlekar och här transporteras allt från energi, petroleum, spannmål och skogsprodukter.

I Norrköping finns också en flygplats endast 3 kilometer från centrum, här transporteras det gods till runt om i landet och världen men här kan man även resa som privatperson.

Gods och paket skickas också enkelt och levereras till Danmark, Norge Finland och övriga Sverige inom 24 timmar.

I Norrköping finns alltså stora arbetsmöjligheter, det geografiska läget är en stor fördel och gods transporteras enkelt via hamnen, flygplatsen och de stora motorvägarna. Man kan också ta del av mycket kulturella och historiska erfarenheter om näringslivet och Norrköping är därför både en gammal industristad men med ett näringsliv som ständigt växer.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062