23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur Gör Man För Att Handla Med Aktier?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

En aktiemarkand fungerar i naturen på samma sätt precis som vid vilken handel som helst mellan två givna parter.

Man kommer alltså överens om en viss pris för aktien som man ämnar sälja alternativt köpa. Denna pris brukar benämnad för aktiekursen och bestäms av ett antal olika faktorer så som krig, konflikter, etc.

Handelsplattformar
Idag så använder man sig av handelsplattformar för att köpa och sälja aktier vilket kan jämföras med hur det var tillbaka i tiden då man fick söka upp aktieägaren och sedan förhandla om priset för varje enskild aktie. Handelsplattformarna gör det enkelt att komma ut och handla aktier utan at för den delen behöva lämna vardagsrummet.

Vad är Egentligen En Aktier Order?
När du ämnar köpa eller sälja aktier för den delen så behöver du lägga en order på handelsplattformen. Denna order har en validitetstid på 24-timmar och benämns då för intradagsorder. Om du ej har lyckats genomföra affären eller avslut som det vanligtvis kallas under handelsdage, så blir denna order automatiskt borttagen från den synliga marknaden.

För att kunna handla igen så behöver du placera en helt ny order nästkommande dag om du fortfarande önskar handla eller sälja för den delen. Värt att notera är att du även kan lägga en order som faktiskt gäller längre än 24-timmar vilken brukar benämnas för en flerdagsorder.

Vad Innebär Orderdjupet?
Termen orderdjupet förklara hur en köpare men även säljer för den delen ligger till just nu. Där har du möjligheten att beakta hur mycket köparna önskar betal för en viss aktie samt även vad säljarna kräver för att sälja en viss aktie. Orderdjupet ger dig en realistisk marknadsmässig angående köp och sälj priset som markanden ligger på för tillfället. Den visar också på antalet aktier som erbjuds samt till vilken pris.

Hur Fungerar Likviddagar?
När det kommer till Svenska börser så använder man sig av något som kallas för likviddagar. Dessa innebär att när man köper eller säljer för den delen en viss aktie så övergår äganderätte för de specifika aktierna först efter två handelsdagar. Med andra ord, om du köper en aktie så kommer du först att bli dess rättmätige ägare efter två dagar. Om du då säljer istället så fungerar det omvänt där du blir utskriver ur själva aktieboken och mottar förtjänsten från försäljningen, efter två handelsdagar

Sammanfattning
Handeln med aktier är inte alltid enkelt och det finns många olika fallgropar du bör se upp för.


Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062