23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Miljövänligt emballage – känn dina certifieringar

| Medlemsnyhet | Företag Scanlux Packaging A/S

Att värna om miljön är viktigt. Det gäller även om miljöhänsyn inte är bland din verksamhets kärnvärden. Du kan nämligen inte komma undan att klimatdebatten spelar en viktig roll för en stor del av dagens konsumenter.

För att navigera i en värld av mer eller mindre miljövänliga emballage-lösningar är det framför allt tre miljöcertifieringar som du behöver känna till. 

FSC® – Garanti för trä- och pappersprodukter

Om du använder en förpackning i trä eller papper bör du investera i FSC®-märkta material. 

I FSC®-systemet ska trämaterialet alltid kunna spåras hela vägen tillbaka till det specifika skogsområde där trädet fällts, oavsett hur många led det är mellan skogen och butiken där den färdigbearbetade produkten säljs. 

Blauer Engel – Statsstyrd tysk noggrannhet

Blauer Engel är en märkning för dig som vill ha garanti på att de emballagematerial som du använder faktiskt är återvunna material.

Märkningen, som är ett initiativ från det tyska miljöministeriet, har med sina höga standarder skyddat både människan och miljön i över 40 år. Blauer Engel-märket kan sättas på en lång rad produkter, men det finns samtidigt en lång rad kriterier som du måste uppfylla för att tilldelas märkningen. Dessa kriterier är olika beroende på vilken varukategori din produkt tillhör.

För att en plastpåse ska kunna få Blauer Engel-certifikatet måste den uppfylla en lång rad krav, häribland att plasten ska vara producerad av minst 80 % återvunnen plast.

TÜV AUSTRIA – Om du vill försäkra dig om biologiskt nedbrytbar plast

TÜV AUSTRIA är för dig som vill använda dig av 100 % biologiskt nedbrytbar plast. TÜV AUSTRIA delar ut flera olika certifieringar till komposterbara och biologiskt nedbrytbara produkter, beroende på var produkten kan tänkas hamna i slutänden.

Som ett oberoende åtagande erbjuds alla samma spelregler för emballageproducenter, så att det kan delas ut certifieringar som räddar jorden från onödig användning av plast som inte kan återvinnas eller brytas ner av naturen.

Förpackningarna som de olika märkningarna certifierar ser inte annorlunda ut än materialtyper utan miljöcertifiering. Det är ingen skillnad på kvalitet, hållbarhet eller utseende. 

Läs mer här.

[Scanlux Packagings FSC® licenskod är FSC-C126290] 

Medlemsnyhet

Företag
Scanlux Packaging A/S

Båthusgatan 9, 252 67 Helsingborg,
252 67 Helsingborg
Sverige
Scanlux Packaging A/S

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078