23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Skydda din mac på bästa sätt mot intrång och virus

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Den digitala säkerheten blir allt viktigare! Håll din mac säker med bland annat ett bra antivirusprogram, VPN för mac och säkerhetskopiering av viktiga filer - läs alla tips här!

Att skydda sin mac från intrång och virus är viktigt och det finns en hel del som du kan göra för att nå det maximala skyddet. Många som har en mac använder den som arbetsdata och ofta kan det vara innehåll av data som behöver vara fullt säkrad för andra parter. Några av de saker som du kan göra för att ge din mac maximal säkerhet är:

- Använd alltid ett virusprogram som blockerar skadliga filer och virus som håller din data och filer säkra. Ett bra antivirusprogram arbetar i avancerade algoritmer som upptäcker skadliga koder och virus på nolltid.

- Se alltid till att vara säker när du surfar! Detta gör du bäst med en VPN för mac. Med en VPN så skyddar du både din identitet, integritet, dina filer och blockerar samtidigt ut störande annonsering vilket i sin tur leder till maximal internethastighet. Med en VPN så kan du dessutom koppla upp dig på många olika servrar i olika länder, vilket ger dig ett bredare utbud av innehåll på internet.

- Var noga med att följa systemuppdateringar och låt din mac ladda ner de senaste uppdateringarna från macOS. Då kommer din enhet att fungera så felfritt som möjligt i kombination med säkerhetsprogram.

Det som kan skada din mac främst är när du är uppladdad på officiella nätverk eller när du har igång enhetens bluetooth. Om du använder din mac när du arbetar på ett kontor och är uppkopplad på ett större nätverk så är också din mac utsatt för risk. Därför är en säker VPN-tjänst något som är otroligt viktigt för att skydda data, din identitet, personliga koder och liknande.

De tre största hoten mot din mac
MacOS hjälper dig en bra bit på vägen, men det är ändå alltid bra att skydda din mac med ytterligare säkerhetsprogram.

- Internet

- E-post

- Allmänna nätverk

Tidigare så har det funnits säkerhetsbrister i macOS, som tur nog har upptäckts och åtgärdats, men det finns ingen garanti på att sådana säkerhetsbrister uppstår. MacOS är bra på många sätt och uppdateras ofta, så genom att följa uppdateringar så kan du garantera att din mac har ett relativt bra skydd. Men eftersom att det inte går att garantera att skadlig programvara råkar slippa igenom systemet så bör du gardera dig med ytterligare säkerhet.


Förutom extra skydd så finns det en del inställningar i din mac som du kan använda dig av för att förstärka säkerheten. Under systeminställningar kan du bland annat ställa in säkerhet och sekretess, som bland annat aktivera din brandvägg, använd lösenord för inlogg på din mac samt spara och säkra alla viktiga filer i iCloud.

Säkerhetskopiera din data 
Apples Time Machine hjälper dig att lagra allt viktigt för säkerhetskopiering av information från din mac.

Det är dessutom alltid bra att säkerhetskopiera data, så att ingenting viktigt försvinner ifall din mac går sönder, blir stulen eller om den ska säljas. Det bästa med just mac är att Apple har lagt till en funktion som heter Time Machine som gör det enklare för dig att säkerhetskopiera filer och annan information till en extern hårddisk.

Time Machine behåller en kopia på allt som du har på din mac vilket gör att du alltid kan komma åt data som du har haft på din mac. Du kan enkelt koppla en extern hårddisk till din mac och du kan själv välja ut vilka filer som du vill spara från all lagrad data du har sparad i Time Machine.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.093