23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

VPN till Android skyddar din data och identitet

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

För att hålla din Android säker från intrång från hackare så kan du använda VPN, antivirusprogram och säkerhetskopiering. Läs mer här!

Idag så använder vi våra mobiltelefoner till mer eller mindre allt. All viktig och privat information har vi i regel lagrade i våra telefoner. Samtidigt som vi lever ett enklare liv med många finesser så ökar också hotet mot säkerheten över internet på grund av detta och man får akta sig för spioner, hackare och reklam från alla möjliga håll. Det är därför viktigt att man skyddar sina enheter så bra man kan.

Ett av de absolut bästa sätten att skydda din Android, dig själv och dina privata filer är genom att använda en VPN som hjälper dig att kryptera data och som även döljer din IP-adress. Här är det en stark fördel att använda dig av en tjänst som har en välutvecklad app just för Android. Det finns också ett par skillnader mellan dessa tjänster som kan vara bra att ta i beaktning:

- Det finns otaligt många VPN-tjänster som du kan använda dig av, många är dessutom kostnadsfria. Problemet med de kostnadsfria apparna är att du inte får mycket mer skydd än att din IP-adress döljs.

- En riktigt bra VPN för Android ger dig hög säkerhet, dels så döljs din identitet och din data går inte att spåra från någon tredje part. Du kan dessutom koppla upp dig till betydligt fler servrar till maximal hastighet. Du behöver aldrig oroa dig för att företag samlar information om dig för att kunna skicka dig annonser.

- En bra VPN skyddar dig när du surfar på officiella nätverk, vilket man ofta gör med sin mobiltelefon. I ett officiellt nätverk så är det enklare för hackare att komma åt din data och det är ett av de mest utsatta lägen som din Android kan befinna sig i.

NordVPN är en av de tjänster som många använder sig av för optimalt skydd och som har en av världens starkaste krypteringar av data. Detta eftersom att all data krypteras dubbelt. Trots detta så kan du ändå surfa till full hastighet tack vare deras stora utbud av servrar.

Vad kan du mer göra för att skydda din Android? 
Spara alltid viktiga information via molnlagring så att du inte förlorar något ifall du tappar din mobil eller om den går sönder.

Det är inte bara viktigt att skydda din data från intrång och hackare, det är också bra för din egen del att du skyddar dig själv genom att kryptera din information på din telefon. Några av de saker som du kan göra för att ytterligare stärka säkerheten är bland annat att se till att hålla telefonen låst och lösenordsskyddad. Använd också telefonens säkerhets- och sekretessinställningar för att kryptera information. Du bör också använda molnlagring för att spara viktiga filer - såna du absolut inte vill förlora.

Var alltid noga med att se över vilken information i din telefon som du ger olika appar tillgång till. Detta gör du under Inställningar -> Program -> Gällande app. Något annat som kan vara bra att ha på din Android är skydd mot skadliga filer och virus. Här kan du använda ett antivirusprogram som känner av om något hot kommer in när du skickar och tar emot information och när du surfar. Var också alltid noga med att ha din VPN aktiv - vissa appar kräver att du startar den manuellt medan andra automatiskt är aktiva när du har igång telefonen.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062